Wpis z mikrobloga

Niesamowite jak tag zmienił się z beki z osob ostrzegających kredyciarzy przed wzrostem stóp/spadkiem sprzedaży mieszkań na płakanie z powodu wysokiego wiboru i ryzyka utraty mieszkania+dziś powstał zryw społeczny pod tytułem „WIBOR jednak zły, kazali to podpisałem. PIS ratuj! Mieszkanie moje długi nasze, dajcie nam Polaków kase!” ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Ale pamiętajcie:

#kredythipoteczny #nieruchomosci #wiborowicze
  • 34
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@masaj co Ty tu robisz na Mirko, nie lepiej ten czas poświęcić na drugą pracę by można było kredyt szybciej spłacić?

• Odpowiedz
co Ty tu robisz na Mirko, nie lepiej ten czas poświęcić na drugą pracę by można było kredyt szybciej spłacić?

[]

@ste3: mam na tyle dobra sytuacje w pracy ze nie muszę tego robić, nie licząc wynajmów itp
  • Odpowiedz
@LewCyzud: Ale przeczytałeś cały mój komentarz? Czy jak wszyscy jadący po kredyciarzach czepiasz się stóp, a stopy są tylko efektem systemowego robienia w c---a ludzi w tym kraju - 90% kredytów jest zmiennej, stała stopa na 5 lat, jak to się ma do reszty Europy?

Jasnym jest że kredytobiorca powinien być świadomy ze będzie płacić więcej…i 90% ludzi na tagu nie neguje tego.
  • Odpowiedz
@LewCyzud: dislaimer: nie mam kredytu, oszczedzam zeby kupic mieszkanie w gotówce; no ale k---a trudno sie nie zgodzic z tym ze wibor to jest syf i pompowanie hajsu bankom XD banki sa duzo bardziej szkodliwe ze swoim postepowaniem niz jakies janusze rentiery wiec no dziwne ze jedzie sie tylko po kredyciarzach a po bankach juz nie
  • Odpowiedz
A prawda jest taka ze wszystkie problemu spowodowane sa c------m rządem, c------m zarządzaniem $ i c------m prawem wywróconym do gory nogami…a burza na tagu to tylko tego efekt.

@masaj: a tn rzad to sam sie wybral? Juz dwa razy i wszystko wskazuje na tobze sam wybierze sie po raz trzeci.

Jak zwykle wszystko wina kogos. Wszyscy winni. Rzad, sprzedawcy garnkow, banki tylko ludzie aniolki.

Jakos garnkoe nie kupuje i kredytu
  • Odpowiedz
@gorzki99: Jak wina kogoś? Większość kredyciarzy będzie spłacała kredyt i tyle w temacie.

Jesteś tak zafiksowany ma kredyciarzy ze mam wrażenie ze zaraz ich oskarżasz o poziom inflacji.
XDDD
  • Odpowiedz
@LewCyzud mnie tam stać na aktualne podwyżki a mieszkanie nie mam inwestycyjnie tylko zeby mirc gdzie mieszkać ale ogólnie WIBOR to jest sroga ściema aktualnie i nie jest ustalany według swoich założeń tylko według widzimisię banku
  • Odpowiedz
  • 0
@masaj: mam wrażenie ze zaraz ich oskarżasz o poziom inflacji.

Kredyciarzy można oskarżyć o brak stosowania logiki w swoich działaniach. Skoro kredyt jest na stopie ZMIENNEJ to znaczy że może się ona ZMIENIC. Zarówno w dół, wtedy nikt nie protestował, jak i w górę, każdy strzępi ryja o oszustwie i pomocy państwa z moich podatków.
  • Odpowiedz
@ste3: Przecież przeszli/przejdą na stałe stopy i po problemie. Dobrze ze tylko z twoich podatków będzie pomoc dla kredyciarzy, emerytów i innych…
  • Odpowiedz
Jesteś tak zafiksowany ma kredyciarzy ze mam wrażenie ze zaraz ich oskarżasz o poziom inflacji.

XDDD

@masaj: A to nawet ma sens - szkoda ze nie do konca potrafisz into ekonomia.

Postaram sie najprosciej
  • Odpowiedz