Wpis z mikrobloga

Niesamowite jak tag zmienił się z beki z osob ostrzegających kredyciarzy przed wzrostem stóp/spadkiem sprzedaży mieszkań na płakanie z powodu wysokiego wiboru i ryzyka utraty mieszkania+dziś powstał zryw społeczny pod tytułem „WIBOR jednak zły, kazali to podpisałem. PIS ratuj! Mieszkanie moje długi nasze, dajcie nam Polaków kase!” ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Ale pamiętajcie:

#kredythipoteczny #nieruchomosci #wiborowicze
  • 34
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@LewCyzud: Szambo wybiło. A my ostrzegaliśmy. Teraz płacze i lamenty oraz nadzieja na pomoc i zamrażanie WIBORu XD. A przed nami jeszcze spadki cen nieruchomości i wzrost bezrobocia, ale będzie będzie kwik.
  • Odpowiedz
na płakanie z powodu wysokiego wiboru i ryzyka upadłości konsumenckiej+dziś powstał zryw społeczny pod tytułem „WIBOR jednak zły, kazali to podpisałem. PIS ratuj!” ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@LewCyzud: No to trza zrobic nowy tag cos jak codziennapoprawahumoru (alias do ZlyWibor) I tam to wszystko wrzucac.
Ponoc smiech to zdrowie a taki tag moglby nawet raka uleczyc :P
  • Odpowiedz
@gorzki99: no to nie wiem czemu się cieszysz że idzie największy kryzys od kilkunastu lat i solidarnie dostaniemy po dupie. A nie jest on spowodowany tym że ktoś zatankował sobie kredyt pod korek bo takich osób pewnie na tle innych nie jest dużo.
  • Odpowiedz
no to nie wiem czemu się cieszysz że idzie największy kryzys od kilkunastu lat i solidarnie dostaniemy po dupie. A nie jest on spowodowany tym że ktoś zatankował sobie kredyt pod korek bo takich osób pewnie na tle innych nie jest dużo.

@picasssss1: SOLIDARNIE? A Ty czasem czytasz co piszesz?

Ja dostaje po dupie caly czas: Bezdzietny kawaler na UoP, wpadajacy w drugi prog podatkowy (przy starych zasadach). Ale ogarniety - potrafiacy
  • Odpowiedz
@gorzki99: ziom, ja też dostaje po dupie. Ale to nie wina kredytobiorców że banki ich wyruchaja finalnie, że PiS drukuje hajs na lewo i prawo i że zapłacimy za to wszyscy solidarnie. Po za tym ogromna większość zapłaci te wyższe raty, z bólem ale to zrobi i nie będzie prosiła o pomoc. To co widzisz na wykopie to wyszukane wycinki tego jak wygląda rynek kredytowy. Ochloń i nie bierz tych
  • Odpowiedz
@LewCyzud: tak w sumie to kto i gdzie płacze że raty poszły w górę ( ͡° ͜ʖ ͡°) więcej tu wysrywow jak to kredyciarzom ciężko niż samych postów od tychże właśnie kredyciarzy ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
ziom, ja też dostaje po dupie. Ale to nie wina kredytobiorców że banki ich wyruchaja finalnie, że PiS drukuje hajs na lewo i prawo i że zapłacimy za to wszyscy solidarnie. Po za tym ogromna większość zapłaci te wyższe raty, z bólem ale to zrobi i nie będzie prosiła o pomoc. To co widzisz na wykopie to wyszukane wycinki tego jak wygląda rynek kredytowy. Ochloń i nie bierz tych ludzi jako jedynego
  • Odpowiedz
@picasssss1:

1/ że będzie kryzys i r--ź, to ja wiem - niedługo robię rebalancing portfela "dużego" w kierunku aktywów o przyzerowym ryzyku spadków (dominujące jeszcz ebardziej niż obecnie), a niewielkiej cząstki części ofensywnej i tych groszy z DT - w big szorta na miarę możliwości.

2/ że jako konsument będę musiał się zadowolić spadkiem stopy życiowej choćby przez zniknięcie części lokalnych punktów usługowo-handlowych to ja
  • Odpowiedz
@gorzki99: pije do tego że skupiasz się na niewielkim wycinku tego co doprowadzi do kryzysu (a może i nie będzie żadnego) i wylewasz całą złość i frustrację. Moim zdaniem jest to płytkie bo co zrobisz jak oni (kredyciarze) wyjebia się na ryj? Zatańczysz? Bierz pod uwagę całość rynku a nie pompowany emocjami wycinek na wykopie, sam na swoje życzenie zamykasz się w bańce.

@Filipterka25: ogólnie fajne myślenie, zgadzam
  • Odpowiedz
Zatańczysz?

@picasssss1: To jest ostatnie co zrobie bo nie potrafie, i nigdy nie potrafilem, tanczyc.

pije do tego że skupiasz się na niewielkim wycinku tego co doprowadzi do
  • Odpowiedz
@LewCyzud: Mentalność p0laków jest nadal w byłym ustroju z tym, że na odwrót - Jak zysk to ja, jak strata to MY.

Już była tu pasta o januszach kapitalizmu:
  • Odpowiedz
@picasssss1

@gorzki99: pije do tego że skupiasz się na niewielkim wycinku tego co doprowadzi do kryzysu (a może i nie będzie żadnego) i wylewasz całą złość i frustrację. Moim zdaniem jest to płytkie bo co zrobisz jak oni (kredyciarze) wyjebia się na ryj? Zatańczysz? Bierz pod uwagę całość rynku a nie pompowany emocjami wycinek na wykopie, sam na swoje życzenie zamykasz się w bańce

Przeciez o tym wycinku jest
  • Odpowiedz
I fajna ta narracja - taka populistyczna - wszystko wina bankow. Ten co bral niczemu nie winien. Ale mozesz miec racje. Udokumentuj mi jeden jedyny przypadek ze bank przylozyl komus giwere do lba i kazal podpisac umowe.

Zrobisz to a wszystko odszczekam.

@gorzki99: udokumentuj mi jeden przypadek ze sprzedawca przyłożył komus giwere do łba i kazał(emerytom) kupić garnki za 15k - ten sam poziom
  • Odpowiedz
@masaj: ale ty widzisz różnice miedzy wciskaniem przez banki powiedzmy pseudo shortów franka na forexie, a wiborem, któremu daleko nawet do inflacji. I to porwanie kredytów hipotecznych do garnków… No trzeba miec tupet
  • Odpowiedz