Wpis z mikrobloga

Jest ktoś mi w stanie wytłumaczyć skąd wzięła się taka nagła różnica w tempie wyścigowym między Ferrari a Red Bullem? W Jeddah było naprawdę blisko z mam wrażenie lekką przewagą Red Bulla, układ toru Albert Park według prognoz miał faworyzować RB, ponadto, byki przyjechały do Melbourne z bolidami lżejszymi o 7-8 kg, a Scuderia ponoć bez żadnych zmian. Czyżby podkręcili silnik? Nadal nie jestem w stanie tego zrozumieć co tam się wydarzyło XD

#f1
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@anabolTHC: Ferrari to podobno ma odwijać te silniki jeszcze, więc chyba mistrzostwa Ferrari będa skoro już odjeżdża na te 15 sekund. Ale Napalony, mówi że woli awaryjny bolid i go naprawić niż stworzyć wolną bezawaryjną taczkę, więc może się jeszcze uda to ogarnąć
  • Odpowiedz
@BomBom: @TheBestThing: właśnie Binotto bodajże wspominał, że silnik będzie powoli odkręcany w celu zbadania wydajności i szukania idealnego kompromisu performance/reliability. Mam nadzieję, że RB ogarnie swoje problemy wokół jednostki i na następny wyścig dostaniemy kolejną rundę wyrównanych zmagań Ferrari vs Byki
  • Odpowiedz
@anabolTHC:
W Jeddah podczas treningów Redbull odkrył, że przednie koła cierpią dużo mniej niż było to zakładane podczas symulacji. Dlatego też zdecydowano na inne ustawienia wyścigowe niż ferrari, na ustawienia o niskim docisku. Wiedząc, że uda im się zadbac o opony nie musieli poświęcać prędkości maksymalnej. (słowa Hornera) (ferrari miało ustawienia konserwatywne, zakładające większą degradację)

W Australii podczas piątkowych treningów ferrari zauważyli, że tyle opony pracują wyjątkowo dobrze w zaproponowanych ustawieniach.
  • Odpowiedz
@Raa_V: dzięki za super wyczerpującą odpowiedź, jak najbardziej warto pamiętać że to nie tylko rywalizacja kierowców, ale także myśli inżynierskiej, i właśnie to połączenie czyni ten sport tak bardzo interesującym.
  • Odpowiedz