Aktywne Wpisy

Brody co prawda nie mam, ale znajomy namówił mnie żebym poszedł kiedyś do barbera zamiast do mojej fryzjerki. No to przeklikałem paru popularnych w okolicy, i pytam was, czy komuś przypadkiem sufit na łeb nie spadł? X D 100 złotych za najzwyklejsze strzyżenie, to już nie jest strzyżenie włosów tylko golenie frajerów, tak wiem Pan Pciembiorca ma koszty, ta sama sytuacja co w gastro xD
#pieniadze #zalesie #
#pieniadze #zalesie #
źródło: baobao
Pobierz
b_oski +174
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Dlaczego w rowerach używa się przerzutek i zwykłego łańcucha. Czy przekładnia CVT nie byłaby lepszym rozwiązaniem? Mamy dwa walce które by regulowały przełożenie w zależności od potrzeb i bylby to prostrzy mechanizm od przerzutek
źródło: comment_1649319171QyIZIUknQvFcBHIiH2mNDK.jpg
PobierzSą zresztą rowery na pasek z przerzutką w piescie i jest to nawet dobre rozwiązanie.
@Wyrewolwerowanyrewolwer: czyli w samochodach, typu Toyota, masz strzały? Ideą było że to ma właśnie płynnie działać
ależ sa takie - co prawda nie automatyczne - ale bezstopniowe przekładnie sterowane ręcznie.
Zwie sie to - nu vinci
Poza tym - własnie nie masz strzałów. W spalinowych nie masz nagle zmiany mocy w 0.5s z poziomu X do 10X. Chwilę po wciśnięciu z tego co kojarzę jak już obroty wskoczą to dochodzi kontrola i zmienia przełożenie.
Ale to są w większości nieoptymalne sportowo rozwiązania, celują w może 0.00001% rynku (trudniejsze w utrzymaniu, droższe, ciężkie itd).
nuvinci prostu dużo waży ma i niezbyt szeroki (choć w akceptowalny zakres przełożeń).
Natomiast paski czy gearboxy typu pinion to jest IMHO przyszłość. Nie ma bata.
@SzubiDubiDu: bo są najlepsze do tego zastosowania.
zobacz jak dziła NuVinci - przecież takie rozwianie istnieje i jest na rynku od ponad 10 lat.
Nie działa jak samochodowe CVT ale jest przekładnia bezstopniową.