Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@magicznyKrzysztof: Dużo wykopków nie kuma, że straty - być może nawet liczbowo podobne - są po obu stronach. Jeżeli obrazki które wrzucasz są prawdziwe (fotka czy filmik mogą pochodzić z dowolnego miejsca i czasu) to w sumie co się dziwić - bez zaopatrzenia i z praktycznie niemożliwym wsparciem z zewnątrz mieli do wyboru w zasadzie tylko śmierć. Pytanie jaki los spotka ich teraz. Nie podzielam Twojego lekceważącego podejścia do Ukraińców i
@ciezki_przypadek: ale ja do pomocy uchodzcom nic nie mam, sam pomagam. Co do tych żołnierzy to raczej to prawda. Jutro się potwierdzi ze strony ukraińskie. Pamiętaj że to żołnierze być może chcieli dalej walczyć ale wystarczy że dowódca poddał cały batalion i dupa. Rzecz ma miejsce w Mariupolu oni są w beznadziejnej sytuacji być może to najlepsza decyzja jaką mogli podjąć, może zostaną wymienieni na ruskich soldatow. To nie azowcy więc
@magicznyKrzysztof: wiesz, że robisz właśnie propagandę dla ruskich? Jak się z tym czujesz? Wojna informacyjna jest dzisiaj tak samo ważna jak ta ziemi, lądzie i powietrzu. Myślisz, że dlaczego prezydent nigdy nie podał strat w siłach wojskowych a tylko w cywilach? Wiesz co to jest morale? Ha tfu na Ciebie.
@magicznyKrzysztof byłem we Lwowie we wrześniu i nie licząc pomnika Bandery i cmentarza Łyczakowskiego, to nie widzialem nigdzie tych flag¯_(ツ)_/¯ . A i na targu gdzie były różne pamiątki patriotyczne coś jak u nas Husaria/PW to był jedna koszulka z motywem czarno-czerwonym i tyle. Reszta żółto niebieska. Pod opera odwiedziłem stoisko weteranow z 2014, żadnych barw bandery. Na ulicach też tylko żółtoniebieskie flagi.
@magicznyKrzysztof: Ukraina wraz z resztą cywilizowanego świata zaorze te bantustan pełen orków a później reszta świata weźmie sobie po kawałku tak, że z tych podludzi nic nie zostanie. Zbrodniarze do końca życia będą gnić w celi a na ich popleczników ludzie będą pluć na ulicy. Skończy się to gówno.
@magicznyKrzysztof:

widzisz ja mam dosyć niepopularna opinie na ten temat. Dla mnie oba kraje to wschodnie gówno, Rosja bardziej. Idealny scenariusz dla mnie to wygrana Ukrainy kosztem dużych strat zwłaszcza na południu i doszczętnie #!$%@? przez kacapów azowa.

Problem się robi w momencie jak wracasz z wakacji ina zachodzie i sie okazuje, że Polska też wpisuje sie mocno w ten schemat. Wystarczy autem wjechać z Czech czy Niemiec i człowiek sie
@magicznyKrzysztof: Mam wrażenie że na wykopie masa użytkowników to strasznie prości ludzie, dla nich świat musi być czarno-biały i albo kochasz Ukrainę i nie lubisz Ruskich, albo kochasz Rosję i nie lubisz Ukraińców, nie ma nic pomiędzy i łatwo prezentować taki pogląd gdy człowiek zainteresował się wydarzeniami za wschodnią granicą bo temat jest popularny, modny i warto coś wiedzieć.

W dupie miał ostatnie lata, nic nie czytał i nagle myśli że