Aktywne Wpisy
Duza-fajka +553
Zmarła mi przed chwilą mama, 6 lat temu tata, jak jeszcze byłem nastolatkiem. 22 lata na karku, od dawna się czułem sam na tym świecie, ale teraz to już przesada
ZygmuntJedyny +21
Skopiuj link
Skopiuj linkWykop.pl
Ale to był piękny pogrzeb zdolności kredytowej.
#nieruchomosci #kredythipoteczny
W samym IT przecież większość to juniorzy, gdzie na początku zarobki nie są jakieś super - tyle, że masz perspektywę szybkiego awansu, jeśli rzeczywiście coś umiesz. A takich jest promil w tym "zawodzie", i to właśnie oni zarabiają te mityczne pieniądze.
@SkeletonKing: Bardziej powiedziałbym, ze grupa kilkudziesieciu tysiecy ludzi (biorac pol miliona specjalistow IT w Polsce) czyli wcale nie tak malo.
@haha123: deweloperzy już teraz na szybko idą w kierunku tworzenia nowej komórki zajmującej się wynajmem. Przeciętny Polak
Komentarz usunięty przez autora
@Nutaharion: Nikomu się nie podobają wysokie stopy procentowe, stopy należy podnosić z powodu inflacji. Oczywiście rządy mają również swoje sposoby na obniżanie inflacji z których mogą skorzystać.
Co jest pięknego w pogrzebie zdolności kredytowej?
W Polsce nie ma kredytu hipotecznego, bo odopwiada się za kredyt i tak całym swoim majątkiem, nie tylko hipoteką (totalne XD) i że bankom pasuje, że będą ludziom zabierać domy i ich do końca życia grabić, ale KNF jest właśnie od tego, żeby do patologii nie dopuszczać.
Bo potem jest jak
@CzarnyOwiec: Pieknie podsumowales tych pajacow co to mysla ze jak zarabiaja wiecej od sredniej krajowej to mysla ze sa niewiadomo kim.
@maly_ludek_lego: Czlowieku czy tylko Ci pieprzeni programisci maja prawo miec wlasne lokum na kredyt? Ile procent jest programistow w Polsce? Pół procenta? Jeden procent? Wyjdz ze swojej banki i zrozum ze przewazajaca wiekszosc ludzi nie jest programistami!
Przyczyny:
Mamy brak ciagle jakichs 600 tysiecy mieszkań
Mamy fundusze ktore to wykupiuja
Materialy sa tragicznie
@maly_ludek_lego: I to jest w tym najbardziej przerazajace. Nie dorobisz sie mieszkania, cle zycie bedziesz wynajmowal a na starosc psie pieniadze. Albo mieszkanie w domu starcow. Albo na pokoju z podobnymi Tobie ludzmi (ಠ‸ಠ)
@maly_ludek_lego: Zaraz zaraz to nie jest tak ze zabieraja 80-90% emerytury niezaleznie od wielkosci i tyle?