Wpis z mikrobloga

Powoli narracja zaczyna wymykać się spod kontroli.
Jak wam się podobają filmiki z bestialskimi mordami dokonywanymi przez Ukraińskich bohaterów?
Widzieliście już akcję z wbijaniem noża w oko bezbronnego jeńca?
Jak nie widzieliście to sobie obejrzyjcie i pamiętajcie, że za chwilę tacy dumni geroje będą się osiedlać w polskich cywilizowanych miastach.

#ukraina #polska #wojna
  • 189
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

gdybyś był tego świadomy to byś teraz nie wyskakiwał z tym filmikiem. to było oczywiste, że tak będzie. wiadomo, że nie każdy będzie takie rzeczy robił bo ludzie są różni, ale będą takie rzeczy się działy. powiem ci więcej, dzieje się tego na pewno bardzo dużo po każdej ze stron - oby nikt tego nie nagrywal, bo tego nie ma sensu oglądać.

@filozof900: wyskakiwał?
ja piszę o tym od dawna.
  • Odpowiedz
@Ekspert_z_NASA: no pewnie się zdziwisz ale ja się z tym zgadzam, chociaż z innych powodów. ja myślę (też pisałem już o tym jakieś dwa tygodnie temu), że to będzie duży problem w Polsce nie ze względu na to, że ktoś tu będzie się nożami zabijał (chociaż i to pewnie się zdarzy), tylko nasza gospodarka nie da rady wchłonąć takiej ilości ludzi. tym bardziej, że polski rząd robi wszystko, żeby nas
  • Odpowiedz
@wonsztibijski: @Witttkacy:
Tak, tak, ruskie nagrały propagandowy filmik i w tym celu strzelają do swoich. Jeszcze mi powiedz, że Ukraina nie wcale ale to wcale nie dokonywała artyleryjskiego ostrzału miejscowości Donbasu. A i nie zapomnij dodać, że na Wołyniu też Ukraińcy nie mordowali tylko to była prowokacja komunistów.
  • Odpowiedz
@filozof900: no i dziękuję Ci za trzeźwość umysłu i jakieś merytoryczne wnioski a nie opluwanie, wyzywanie od onuc i negowanie wszystkiego co nie wpisuje się w jedyny słuszny bełkot.
Sprawa jest bardzo złożona a mi na sercu leży przede wszystkim NASZE dobro i tylko to mnie martwi, bo nad naszym losem nikt pochylać się nie będzie i zostaniemy z tym bagnem sami.
  • Odpowiedz
@Ekspert_z_NASA: Lol, jak czytam wykopków, po miesiącu to wykopek wykułby sobie nóż albo kupił i na front, a trup ścielił by się niczym łany rzepaku. Idę też o zakład, że gwałty nie były by im obce, a piwniczaki pewnie widzą w tym swoją szansę. Realnie byłoby pewnie tak, że ci którzy najgłośniej teraz krzyczą to porobiliby się na miętowo, bo trzeba pamiętać, że kilka dni przed wojną wykopki pisały, że
  • Odpowiedz
Mimo, że zbrodnie trzeba karać tak ocenianie tych ludzi z naszej perspektywy nie ma żadnego sensu. To nie kwestia krzywego dekla tylko tego z czym muszą sobie radzić dookoła. Jakbyśmy się naoglądali na żywo kilkudziesięciu cywilnych ofiar nalotów to inaczej byśmy myśleli o pilocie niż z perspektywy ciepłej kanapy

@Witttkacy: możemy i powinniśmy to krytykować, tym bardziej że działa to na szkodę samej Ukrainy
  • Odpowiedz
Lol, jak czytam wykopków, po miesiącu to wykopek wykułby sobie nóż albo kupił i na front, a trup ścielił by się niczym łany rzepaku. Idę też o zakład, że gwałty nie były by im obce, a piwniczaki pewnie widzą w tym swoją szansę. Realnie byłoby pewnie tak, że ci którzy najgłośniej teraz krzyczą to porobiliby się na miętowo, bo trzeba pamiętać, że kilka dni przed wojną wykopki pisały, że siedzieliby w pociągach/samolotach,
  • Odpowiedz
Mówi to chłop co ma uprzedzenia do Ukrainców i nie chce przyjąć do swojej świadomości, że na każdej wojnie, każda strona popełniała zbrodnie wojenne

@MrZeus: mówi to chłop, dla którego przede wszystkim liczy się dobro polaków.

@Ekspert_z_NASA: taki z ciebie wielki patriota a nawet nie umiesz poprawnie pisać po polsku.
  • Odpowiedz
@Ekspert_z_NASA: Zgadzam się z Tobą, bo trzeba umieć rozróżnić zabijanie przeciwnika podczas walk lub w afekcie, od brutalnego i metodycznego morderstwa. Osoba, która jest w stanie w taki sposób odebrać życie drugiemu człowiekowi jest już poważnie skrzywiona psychicznie i może stanowić niebezpieczeństwo dla społeczeństwa, bo nie będzie miała skrupułów zrobić tego lub czegoś gorszego ponownie.
  • Odpowiedz
Zgadzam się z Tobą, bo trzeba umieć rozróżnić zabijanie przeciwnika podczas walk lub w afekcie, od brutalnego i metodycznego morderstwa. Osoba, która jest w stanie w taki sposób odebrać życie drugiemu człowiekowi jest już poważnie skrzywiona psychicznie i może stanowić niebezpieczeństwo dla społeczeństwa, bo nie będzie miała skrupułów zrobić tego lub czegoś gorszego ponownie.

@Mudumadarkos: no widzisz, taka prosta rzecz do zrozumienia ale jednak nie dla wszystkich. Na pewno jesteś
  • Odpowiedz