Wpis z mikrobloga

Moje top 40:

15.Grecja

https://youtu.be/Uv7PcRKXZDg

Bardzo dobra, nieszablonowa ballada. Bardzo ciekawy pomysł z początkiem piosenki będącym wykonanym właściwie acapella. Coś jednak w tej piosence jest takiego, że poszczególne jej elementy podobają mi się bardziej niż ogólnie cały utwór. Może po prostu nie jestem fanem takich miłosnych piosenek. Mimo to oceniam na plus.

#eurowizja #grecja #top40
  • 8
@Wypopkowicz: U mnie dużo wyżej, chociaż takie brzmienie o wiele bardziej pasowałoby do Norwegii, gdzie mieszka. Nawet widać, ze starają się na siłę podkreślać jej pochodzennie, bo w Grecji nikt jej nie kojarzy. Dopisali jej greckie nazwisko do pseudonimu, wrzuca filmiki z dzieciństwa, jak śpiewa jakieś greckie piosenki, itp.
@Wypopkowicz: dla mnie ta piosenka jest zbyt prosta, brakuje jej efektu wow. Fragment z acapella przyciąga uwagę, melodia wpadła w ucho, ale dalej nie rozwija się to w takim tempie i kierunku, który byłby równie atrakcyjny.
Tekst też trochę taki creepy ( _) crazy ex-girlfriend alert. Cornelia że Szwecji na wieść o rozstaniu chcialaby się przytulić po raz ostatni, a Amanda z Grecji(/Norwegii) wolałaby popełnić rozszerzone samobójstwo. Wybierz