Wpis z mikrobloga

@LMLOGID: Kojarzysz takie flagi na samochody? Albo na lusterka? Zawsze tego pełno jak są finały mistrzostw Europy czy świata i gra Polska. Zarabia producent materiału,zarabia producent gadżetu, zarabia importer, przewoźnik i sprzedawca.

Przykłady można mnożyć. Chciał nie chciał to są olbrzymie pieniądze dla gospodarki
@robertx:

Kojarzysz takie flagi na samochody? Albo na lusterka? Zawsze tego pełno jak są finały mistrzostw Europy czy świata i gra Polska. Zarabia producent materiału,zarabia producent gadżetu, zarabia importer, przewoźnik i sprzedawca.

Ale kto pytał?
@robertx: Eee tam takie gadanie. Oczywiście rozumiem o czym mówisz, i że przeczytałeś książkę o ekonomii. Za co szacunek, ale spójrzmy z innej strony.

Typowy Jan Kowalski nie kupi flagi na samochód.
Skutkiem czego Jan Kowalski zaoszczędzi 10 zł, że nasi potencjalnie grać na mundialu nie będą. I co myślisz? Że te 10 zł nie trafi prędzej czy później do obiegu rynkowego?

Wiec na spokojnie, niech nasi nie jadą to
Byłoby tak jak piszesz gdyby nie to że Szwedzi mają w nogach 120 minut z Czechami na pełnej intensywności co jak pokazało ostatnie euro trochę wyrównuje szanse i jak dla mnie jest 50/50.

@Flutter_M_Shydale: Do tego Szwedzi boją się że Chorzów jest tylko 300km od Lwowa, a tam spadają bomby. Także morale jest niskie. Z tego samego powodu na mecz do Chorzowa przyjedzie tylko 250 Szwedzkich kibiców.
@smway: Teoretycznie nie powinno mieć to znaczenia, ale jak pisałem, na ostatnim euro zwykle wygrywały drużyny z korzystniejszym terminarzem. Tak wiem, euro to turniej a tu są rozgrywane pojedyncze mecze, ale myślę że jakieś drobne znaczenie może to mieć.