@yanush: zależy, jest tam trochę pomyślunku u niektórych. Jeden gość pisał, że ich politycy powodują złość, ale ci zachodni to już w ogóle tragedia. Więc ktoś mu wygarnął, że wystarczy spojrzeć na PKB, wskaźniki rozwoju społecznego, wymienił ich konkretnie kilka oraz wymienił patologie jakie mają miejsce w Rosji. Gość odpowiedział mu, że zachodnie wskaźniki kłamią, nic nie znaczą, a w Rosji pod wieloma względami jest więcej wolności niż w USA
@yanush da, wystarczy napisać pod postem o tej zmianie na rubla, że to aż tak łatwo nie pójdzie bo tam trzeba zmienić umowę to już z automatu masz z 5 minusów.
A no i bany lecą jak masz VPN inny niż rosyjski. Każde konto inne niż ruskie leci w pol godziny.
@Pan_Nimbus: szacun że ci się chce, ale podejrzewam że tamten serwis jest tak zawalony trollkontami że normalnym ludziom nawet nie chce się odzywać. Na wykopie też tak było kilka razy, w sumie nadal jest - wystarczy spojrzeć co się dzieje jak ktoś przypomni np. słowa Lecha K. z 2008.
3. Rosja to duży eksporter zboża, więc tak naprawdę to Rosja ma wszystkie karty do gry - zagłodzą Europę jak zechcą.
@Pan_Nimbus: Może w Europie nie chodzi o Rosję i zboże, ale jeśli chodzi o ban na białoruskie nawozy to rzeczywiście ceny żywności poszybują w kosmos, tym bardziej, że drugi duży producent Ukraina nie obsieje pól. Damy radę, ale nie będzie wesoło.
@Pan_Nimbus: niech jeszcze odłączą się od zgniłego zachodniego interntetu i sobie piszą swoje wysrywy na drzwiach od wychodka i będzie cacy. Wtedy mogą pisać, że matka rosija jest najlepsza
@Pan_Nimbus: też czytałem te pikabu, oni są oderwani od rzeczywistości p------ą jakieś bzdury zupełnie jak u nich w TV, czasami się znajdzie jakiś normalny komentarz ale prawie nikt nie jest zainteresowany jakaś polemiką. To podludzie.
@tylkostrimi: @djtartini1: no tak, wzrost cen jest pewny, tylko że oni myślą swoimi kategoriami, a więc, że będzie głód. Nie rozumieją, że u nas inaczej wygląda koszyk zakupowy, inaczej wyglądają zarobki, w ogóle mają jakieś wypaczone pojęcie, że żyje się podobnie do nich, czyli wieczne zaciskanie pasa, a wzrost cen żywności jest największym zmartwieniem.
@Pan_Nimbus: A widziałeś ten tekst że polska wysłała 300 geodetów do mierzenia Ukrainy ale nie w mundurach tylko po cywilnemu. I ludzie w komentarzach piszą tak jakby geodeta to był jakiś specjalista saper.
@Pan_Nimbus: Kontekst był taki jak piszesz, ale po cholerę tam geodeci ¯\_(ツ)_/¯ Nawet szukałem czy to nie jakiś błąd w tłumaczeniu. Rozpiernicza mnie ich sposób myślenia i mam takie wrażenie że to jakiś portal dla szurów bo to wszystko brzmi jak nasze teorie spiskowe.
A no i bany lecą jak masz VPN inny niż rosyjski. Każde konto inne niż ruskie leci w pol godziny.
@Pan_Nimbus: Może w Europie nie chodzi o Rosję i zboże, ale jeśli chodzi o ban na białoruskie nawozy to rzeczywiście ceny żywności poszybują w kosmos, tym bardziej, że drugi duży producent Ukraina nie obsieje pól. Damy radę, ale nie będzie wesoło.
Głód może nie, ale z dużym prawdopodobieństwem drożyzna. Ceny nawozów, a tym samym ceny żywności, mogą pójść mocno w górę.
źródło: comment_1648284091AaViqxDn5A1P86jEan3v9U.jpg
Pobierz