Wpis z mikrobloga

konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 32
Nienawidzę jeździć samochodem po tym mieście. Nawet jak raz na tydzień o 11 wyjadę załatwić sprawy na mieście to dostaję szału. To miasto bardzo się zmieniło na minus w ciągu kilku ostatnich lat. Gardzę i nie polecam nikomu tutaj mieszkać

#wroclaw
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Balactatun: Berlin 324 aut na 1000 mieszkańców, Wiedeń 374, Wrocław 690 i to dane sprzed 2-3 lat. Poznań, Kraków, Warszawa tak samo tonie w korkach, ale Wrocław za to ma tragiczną MPK i kreatywnie prowadzoną politykę remontową. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@ajuto00: Wrocław ma tyle aut na mieszkańca bo czasem żeby dojechać z jednego miejsca we Wrocławiu w drugie autem schodzi 15 minut, a komunikacja miejską 45. Pomnóż x2 to robi się różnica. Do tego komunikacja miejska nie zachęca nawet nie tym, ze jest tragiczna, ale raczej brakiem zaufania do niej. Musisz brać zapas czasowy, a w niektórych robotach nie jesteś w stanie tego zrobić.

@Balactatun: Zwężanie dróg mogłoby
  • Odpowiedz
Wrocław ma tyle aut na mieszkańca bo czasem żeby dojechać z jednego miejsca we Wrocławiu w drugie autem schodzi 15 minut, a komunikacja miejską 45.

@Darth_Gohan: Aut przybywa, więc obydwa te czasy podane przez Ciebie będą tylko rosnąć.
  • Odpowiedz
@ajuto00: tylko że to jest samonakręcająca się spirala którą teraz przerwać może tylko potężne doinwestowanie przełomową inwestycją komunikacyjną. Ale nikt o niczym takim w mieście nawet nie myśli więc tak - będzie gorzej
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@wysysacz_glebinowy: ta, kiedyś w-------m się na Hubskiej w stronę Wroclavii jak jechałem po ścieżce rowerem. Było mokro, po drugiej stronie przejazdu krawężnik był pod kątem. Przewróciłem się i uderzyłem się głową w słupek, ale oczywiście moja wina bo nie umiem jeździć albo za szybko jechałem - powinienem zwolnić do 10 km/h tak jak tramwaje na zwrotnicach.
  • Odpowiedz
@ajuto00: Daj te twarde dane, że ilość aut rośnie. W ostatnich danych podawanych przez miasto ilość aut zaczynała iść w dół powoli, ale to było przed pandemią jeszcze. Ona mogła zamieszać tu się zgodzę.

@przegryw_wykopu: Krawężnik / Pomalowanie śliską farbą to taki standard na wrocławskich ścieżkach rowerowych.

Tą karuzelę spieprzenia można przerwać. Starczy po prostu przemyśleć to jak traktujemy komunikacje miejską w niektórych miejscach. Są miejsca gdzie ITS
  • Odpowiedz
@NaglyAtakGlazurnika: ITS pomaga w miejscach gdzie nie ma tramwajów. Dzięki temu potrafią zrobić ciut inne nastawy świateł na podstawie wyników.

Natomiast to też obecnie nie wiadomo bo w czasach Covida znowu to poszatkowali i teraz nie wiadomo jak dokładnie ITS działa. Bez podpięcia pod system i oficjalnych danych z niego bez interpretacji Urzędu ciężko pokazać twarde dowody. Przed era Jacy takie dane pokazywali i wychodziło, że dzięki ITSowi ruch w
  • Odpowiedz