Wpis z mikrobloga

@mroz3: No powiem, że Straż Miejska we Wrocławiu naprawdę się stara zostać najbardziej znienawidzoną formacją w tym mieście :)

Z drugiej strony jak kiedyś byłem na Policji w takiej sprawie jak zgłosiłem dwóch dzbanów to mówił, że mają gościa co jest tam co dwa tygodnie i oglądają 4 godzinny filmik z jego jazdy rowerem gdzie i tak 3/4 nie da się zgłosić bo to jest jego widzimisię jeśli chodzi o
  • Odpowiedz
No powiem, że Straż Miejska we Wrocławiu naprawdę się stara zostać najbardziej znienawidzoną formacją w tym mieście

@Darth_Gohan: Na początku pandemii był jeszcze WoT który namawiał policjantów, by wlepiać mandaty za spacer z dzieckiem.
Nie wiem tez czy wrocławska policja nie odstawiała akcji typu "z rybą".
  • Odpowiedz
@mroz3: Nie żebym bronił pana Piotra, ale polityka karania za niestawiennictwo świadka wprowadzona została w 2013 roku.
Druga sprawa - liczba kar za niestawiennictwo robi wrażenie, ale bez informacji, o liczbie świadków, którzy nie przyszli, to ona niewiele mówi. Nie mówi też o tym, dlaczego w ogóle świadkowie są wzywani - czy dla krotochwili strażników, czy dostarczony materiał dowodowy nie pozwala na sporządzenie wniosku o ukaranie sprawcy.
Trzecia sprawa -
  • Odpowiedz