Wpis z mikrobloga

#iphone #android #smartfon

Ej mirasy mam problem. Chce kupić mamie telefon bo za chwilę będzie mieć 60. urodziny. Do tej pory miała telefony na androidzie. W sumie to do dzwonienia, napisania smsa, zrobienia zdjęcia i poczytania wiadomości, poszukania czegoś w Googlach. Także bez większych wymagań, ale aparat to by się przydał dobry.

No i chciałem jej kupić w końcu jakiś mocny telefon na androidzie, ale tak się zastanawiam czy dla prawie już seniora iPhone nie byłby lepszy? Ja jestem team android, ale może jednak bardziej intuicyjny i łatwiejszy w obsłudze jest iPhone? Nigdy nie miałem ajfona także trudno mi zdecydować...
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Bez obrazy dla posiadaczy iPhone.
Telefon z myślą o osobach które nie są zabardzo komputerowi.
Coś się zepsuje, wysypie? Mamo włącz i wyłącz telefon. I nagle wszystko działa.
Wspomaga bez instalowania żadnych dodatkowych appek.
Zrobiłem ten sam manewr i polecam.
Używam Xiaomi na codzien.
  • Odpowiedz
@piotrrus: Teściówka i matka mają iPhone i spoko dają radę. Jakbym im na Androidzie kupił telefon to by im głowa wybuchła xD
Team both here bo uważam że oba są spoko. Akurat teraz na iPhone.
  • Odpowiedz
@piotrrus: podstawowym problemem dla osob mniej technicznych, jest sila przywyczajenia/nawykow.
Jesli twoja mama odpalala aparat taki i tak, wyciszala tel w taki a nie inny sposob, zna dana przegladarke, appke do zdjec itd. To moze (ale nie musi) byc jej ciezko przstawic sie na nowy sposob robienia pewnych rzeczy.
Zawsze wtedy tez pojawia sie strach przed tym ze cos sie zepsuje, ze to tyle pieniedzy kosztowalo itd itd.

Cos co
  • Odpowiedz
  • 0
@Rozporek12 ja nie mam jak porównać. Poza tym dla mnie android jest spoko. Ale mowa tu o mojej mamie, która już sama nie ogarnia aktualizacji i innych rzeczy. Myślę, że iPhone może będzie faktycznie lepszy.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@piotrrus: dałem matce ipada to oddala mi bo nie potrafiła nic zrobić. Kupiłem jej nowego androida i zadowolona jak nigdy.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@piotrrus: iphona dla seniora byś musiał dużego kupić czyli maxa. A androidy są duże. Kup jej S21 FE, na pepper na co chwila promo
  • Odpowiedz