Wpis z mikrobloga

Dzisiaj wrzucam troszke 'odswiezone' niedawno Allen Edmondsy model Eagle County.
Buty kupilem kilka lat temu, nie pamietam dokladnie, nie moge znalezc rachunku itd, a nie widze na nich oznaczenia z data produkcji :(
Buty MTO (made to order) wiec czekalem na nie kilka dobrych tygodni, wybralem sobie miekkie, czarne podeszwy, ktore jak na razie wymienialem raz, hardware w takim nudnym kolorze, ale jestem zadowolony bo nie ma na nim zadnych zarysowan itd + taki uklad eyeletsow i hooksow jest bardzo praktyczny, zamowilem tez w nich skorzany lining przez co ich zakladanie i zdejmowanie jest absolutnie przyjemnoscia, + skorzane 'insoles' z warstwa poronu - co w polaczeniu z miekka podeszwa sprawia ze sa sprezyste jak air maxy :)

Same buty z oryginalnymi sznurowkami przez swoj ksztalt wpadaly troche w taki styl 'dla kawalera', aczkolwiek przyznaje ze ten last jest mega wygodny, a juz szczegolnie z tymi podeszwami.

Ostatnio zrobilem im glebokie mycie saddle soapem + odzywianie i wrzucilem zolte sznurowki, przez co imho buty wygladaja duzo bardziej casualowo, bardzo mi sie takie polaczenie podoba.

Wiecej zdjec i zdjecia przed w komentarzach.

Ogolnie te buty zakladam prawie wszedzie gdzie nie wchodze w jakies mega brudne tereny, swietnie sie sprofilowaly do mojej stopy, no bardzo je lubie :D
#modameska #ubierajsiezwykopem #buty
źródło: comment_1647941463XRCmDd1YSRP3mZqy1CjmBZ.jpg
  • 27
@tomek_wcale_nie_tomek: Ale aż tak bardzo mnie to nie boli, bo można u nas dostać buty Carlos Santos, taniej niż AE. Allen Edmonds dodatkowo nie umywa się jakościowo do części europejskich marek, znam ich problemy z Quality Control. No i AE jak dla mnie są zbyt konserwatywne i takie bulky (szerokie kopyta i obszerne noski, mocno zaokrąglone). Jednak hiszpańskie albo włoskie marki są ciekawsze, mają smuklejsze kopyta i są bardziej eleganckie, bardziej