@Marvel7: Pamiętam statystki typu 14 % reprezentacji Syryjczyków w fali imigrantów która szła na europę, a reszta to byli afrykańczycy i ludzie z krajów bliskiego wschodu w których nie toczyła się wojna.
@Marvel7: pomaga się tylko w innym stopniu, z racji tego że dzieje się to tuż obok nas i naocznie sami widzimy skutki wojny, a także na co dzień mamy styczność z masą ukraińców. Drugim aspektem jest to, że zależy nam na tym aby Ukraina walczyła i się nie poddała, jest to w naszym interesie
@Marvel7: po pierwsze, to niektórzy, reszta to imigranci ekonomiczni. Po drugie, to w większości byli młodzi mężczyźni. Po trzecie, nikt nie zarzuca Turcji, że nie przyjmuje uchodźców z Ukrainy, nikt nie robi afery, że Arabia Saudyjska nie pomaga Ukraińcom. Po czwarte, kopiejki się nie należą.
@Marvel7: Jakie podwójne standardy? Teraz uciekają kobiety z dziećmi, a wtedy tylko jakiś mały procent to faktycznie Syryjczycy a reszta to zwykli emigranci ekonomiczni często bez dokumentów. Serio chcesz porównywać obie sytuację? XD
@Marvel7: kaddafi może i był dyktatorem, ale działał dobrze. Libia była bardzo zamożna, do momentu, gdy kaddafi nie wymyślił rozliczania handlu ropą za pomocą waluty opartej o standard złota. Amerykanie z Izraelem załatwili jego i to samo mamy teraz w Syrii, tylko prezydent Syrii jeszcze się trzyma, bo ma wsparcie regionu. Co do uchodźców, to przynajmniej moim zdaniem uchodźcą jest się w kraju sąsiadującym, nie np. uciekając z Libii do
@Marvel7: W tym że z Ukrainy uciekają dotknięci wojna mieszkańcy Ukrainy. Przez Libię uciekali ludzie z innych państw afrykańskich, w których wojny nie było. To byli zwykli imigranci ekonomiczni.
@Marvel7: to właśnie te podwójne standardy. Ja hipokrytą nie jestem, miałem w dupie arabów i mam w dupie Ukrainę. I mówię to wprost. Ale o ile nie przeszkadza mi masowy wjazd Ukraińców do Polski, tak arabów już zawsze byłem przeciwny. Inna zupełnie kultura, i mnożą się jak króliki. Za 50 lat mielibyśmy tu drugi Jerusalem( ͡°͜ʖ͡°)
@Marvel7: po pierwsze, to niektórzy, reszta to imigranci ekonomiczni.
Po drugie, to w większości byli młodzi mężczyźni.
Po trzecie, nikt nie zarzuca Turcji, że nie przyjmuje uchodźców z Ukrainy, nikt nie robi afery, że Arabia Saudyjska nie pomaga Ukraińcom.
Po czwarte, kopiejki się nie należą.
źródło: comment_1647675970MjmDDQ0L5pIB0nTNkbHRvv.jpg
PobierzU nas też sporo facetów uciekło z Ukrainy typowo zarobkowo. Gdyby nie zakaz to dalej uciekaliby
Wtedy uciekali młodzi mężczyźni z różnych krajów Afryki gdzie wojny nie było. Bez dokumentów, podając się za dzieci. Poważnie tego nie widzisz?
Ja bym się wcale nie zdziwił, gdyby to był plan chociażby Rosji na destabilizację Europy. To samo próbowali zrobić na granicy z Białorusią.
Ja hipokrytą nie jestem, miałem w dupie arabów i mam w dupie Ukrainę. I mówię to wprost.
Ale o ile nie przeszkadza mi masowy wjazd Ukraińców do Polski, tak arabów już zawsze byłem przeciwny. Inna zupełnie kultura, i mnożą się jak króliki. Za 50 lat mielibyśmy tu drugi Jerusalem( ͡° ͜ʖ ͡°)