#rosja #ukraina #wojna Ktoś mi wytłumaczy dlaczego jak zachód zrobił porządek z dyktatorem w Libii i płynęli imigranci do Europy to wykop 90% wyzywali tych imigrantów od najgorszych nikt im nie pomagał. Ci ludzie uciekali przed wojną! Mówiliście że to terroryści itp. Jakoś nie wysyłaliście pomocy do Libii a przecież jest to dosłownie obok Europy. Jak była wojna w Iraku Afganistanie było to samo. Ja nie mówię że nie trzeba pomagać Ukrainie. Tylko interesuje mnie skąd te podwójne standardy. Jak wojna jest trochę dalej niż w kraju który z nami sąsiaduje to już ch$j każdy ma to w dupie. Do Libii pamiętam sporo Polaków jeździło do pracy. Budować drogi itp.
@Marvel7 to proste, jako człowiek który dobrze pamietam nasz wspaniały sojuz i ganiany na pochody pierwszomajowe czuje zajebista niechęć do ruskich widzę analogie do pl która byla pod butem zsrr. Ogladalem majdan i bylo mi zajebiscie przykro ze musieli walczyc zeby miec demokratycznie wybieranego prezydenta, kibicowalem im i dalej kibicuje, oni chcą to europy a nie do ruskoego gówna. Wiekszosc starszych ludzi nie żywi chęci do rosji i widzi analogie to
@Marvel7: Bo tacy Syryjczycy czy Etiopczycy ni jak się nie mają się do kultury europejskiej. A tutaj masz Ukraińców, i dopóki coś nie powiedzą, wyglądają jak Polacy. Ratujesz ludzi podobnych kulturowo do Siebie.
@Marvel7: Dlatego że strona amerykańska ma lepszą propagandę w Polsce i to też rzutuje na to w jaki sposób ludzie myślą bo przecież nie myślą samodzielnie jest to jest oczywiste
@Marvel7: - bo tam rzeczywiście panowały ustroje totalitarne, a nie wymyślony nazizm - bo nie uciekały kobiety, tylko mężczyźni - bo nie uciekali do najbliższego bezpiecznego kraju, tylko do kraju który dawał największy socjal (a więc wcale nie uciekali przed wojną) - bo uciekali z nimi ludzie z krajów które nie były objęte wojną - bo uciekali ludzie z obcej i wrogiej do
@Dakkar hmm z tego co ja wiem to żyło im się bardzo dobrze za Kadafiego teraz to jest nędza. Tutaj też uciekaja ukraincy mężczyźni żaden argument. Najbliższe państwa hmm zależy gdzie kto mieszka ale Słowacja może być bliżej i np. Rumunia. Wroga kultura?! Dobry z ciebie homofob i rasista PS Mołdawia też blisko
hmm z tego co ja wiem to żyło im się bardzo dobrze za Kadafiego teraz to jest nędza. Tutaj też uciekaja ukraincy mężczyźni żaden argument. Najbliższe państwa hmm zależy gdzie kto mieszka ale Słowacja może być bliżej i np. Rumunia. Wroga kultura?! Dobry z ciebie homofob i rasista PS Mołdawia też blisko
@Marvel7: Na Słowację i Węgry też idą uchodźcy, przy czym te państwa graniczą z Zakarpaciem, gdzie z całej Ukrainy
@Marvel7: Powiedzieć Ci prawdę? Nikt nie lubi imigrantow ekonomicznych, tym bardziej jeśli są dindu nuffinami z zupełnie innych kręgów kulturowych, nie mają dokumentów i najpewniej nie podejmą pracy i nie będą się asymilować ( ͡°͜ʖ͡° )つ──☆*:・゚
Ktoś mi wytłumaczy dlaczego jak zachód zrobił porządek z dyktatorem w Libii i płynęli imigranci do Europy to wykop 90% wyzywali tych imigrantów od najgorszych nikt im nie pomagał. Ci ludzie uciekali przed wojną! Mówiliście że to terroryści itp. Jakoś nie wysyłaliście pomocy do Libii a przecież jest to dosłownie obok Europy. Jak była wojna w Iraku Afganistanie było to samo. Ja nie mówię że nie trzeba pomagać Ukrainie. Tylko interesuje mnie
Komentarz usunięty przez moderatora
widzę analogie do pl która byla pod butem zsrr. Ogladalem majdan i bylo mi zajebiscie przykro ze musieli walczyc zeby miec demokratycznie wybieranego prezydenta, kibicowalem im i dalej kibicuje, oni chcą to europy a nie do ruskoego gówna. Wiekszosc starszych ludzi nie żywi chęci do rosji i widzi analogie to
- bo nie uciekali do sąsiednich krajów tyko dalej do NIEMIEC
- uciekali młodzi mężczyźni
- bo tam rzeczywiście panowały ustroje totalitarne, a nie wymyślony nazizm
- bo nie uciekały kobiety, tylko mężczyźni
- bo nie uciekali do najbliższego bezpiecznego kraju, tylko do kraju który dawał największy socjal (a więc wcale nie uciekali przed wojną)
- bo uciekali z nimi ludzie z krajów które nie były objęte wojną
- bo uciekali ludzie z obcej i wrogiej do
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez moderatora
@Marvel7: Na Słowację i Węgry też idą uchodźcy, przy czym te państwa graniczą z Zakarpaciem, gdzie z całej Ukrainy
Nikt nie lubi imigrantow ekonomicznych, tym bardziej jeśli są dindu nuffinami z zupełnie innych kręgów kulturowych, nie mają dokumentów i najpewniej nie podejmą pracy i nie będą się asymilować ( ͡° ͜ʖ ͡° )つ──☆*:・゚