#rosja #ukraina #wojna Ktoś mi wytłumaczy dlaczego jak zachód zrobił porządek z dyktatorem w Libii i płynęli imigranci do Europy to wykop 90% wyzywali tych imigrantów od najgorszych nikt im nie pomagał. Ci ludzie uciekali przed wojną! Mówiliście że to terroryści itp. Jakoś nie wysyłaliście pomocy do Libii a przecież jest to dosłownie obok Europy. Jak była wojna w Iraku Afganistanie było to samo. Ja nie mówię że nie trzeba pomagać Ukrainie. Tylko interesuje mnie skąd te podwójne standardy. Jak wojna jest trochę dalej niż w kraju który z nami sąsiaduje to już ch$j każdy ma to w dupie. Do Libii pamiętam sporo Polaków jeździło do pracy. Budować drogi itp.
@Dakkar: co za różnica? Mamy pomagać tylko kobietom, a mężczyźni niech umierają? Myślisz, że jak będziesz srał na swoją płeć to w końcu zaruchasz, kukoldzie?
@Dakkar hmm z tego co ja wiem to żyło im się bardzo dobrze za Kadafiego teraz to jest nędza. Tutaj też uciekaja ukraincy mężczyźni żaden argument. Najbliższe państwa hmm zależy gdzie kto mieszka ale Słowacja może być bliżej i np. Rumunia. Wroga kultura?! Dobry z ciebie homofob i rasista PS Mołdawia też blisko
@Marvel7: a ile % tych mężczyzn było jak uciekali muzułmanie? Tyle co teraz wśród Ukraińców? (
@Marvel7 A ile masz państw pi drodze z libi? Ukraina jest naszym sąsiadem. Więc jesteśmy naturalnym krajem do ucieczki ludnością. To naturalne. Bliskowschodnia imigracja do Europy tak naturalna nie jest. Po drodze wiele państwa gdzie wojny nie było.
@Marvel7: bo uciekali do Europy a nie do najbliższych krajów sąsiednich nie objętych wojną ? Często to nawet nie byli uchodźcy wojenni tylko emigranci z Afryki
@Marvel7: teoretyczne. Obwód Kaliningradzki jest odcięty od głównej Rosji i nie da się do niego dostać z Moskwy drogą lądową bez przekroczenia granic. Graniczenie bezpośrednio z całością kraju rosyjskiego stwarza niebezpieczeństwo ewentualnych ruchów wojskowych i bezpośrednich dostaw z głębi kraju.
Bufor oddzielający nas od głównej Rosji jest dla nas korzystny ze względów bezpieczeństwa. Dodatkowo niepodległa Ukraina to dla nas dodatkowy rynek zbytu na towary, których nie chcą importować z Rosji
@Marvel7: 1. Ukraińcy są dla nas bliscy pod względem genetycznym, językowym i kulturowym. 2. Jest to sąsiedni kraj, a im mamy krótszą granice z Rosją tym lepiej dla nas. 3. Dużo polskich firm eksportuje swoje produkty lub prowadzi działalność na terenie Ukrainy, więcej niż w przypadku Rosji. 4. Większość uchodźców z krajów arabskich to imigrańci ekonomiczni. 5. Nie wszyscy byli przeciwni przyjmowaniu uchodźców z krajów arabskich, część uważała że w
@Marvel7: jedź nad polskie morze wsiądź do łódki i spróbuj dopłynąć do Sztokholmu. Zrób to latem przy dobrej pogodzie zobaczymy czy Ci się uda. To byli ludzie (głównie młodzi mężczyźni) ładowani na statki u wybrzeży Afryki i transportowani do Europy w konkretnym celu
No dziwi cię, że 99% ludzi nie ma ochoty zbawiać świata?
@arti040: Tak sobie myślę - tacy fajni, młodzi, piękni ludzie a już przeżarci partyjną propagandą i bezideowym karierowictwem. Są tam tylko po to by się jak najlepiej ustawić w szeregach partii i naiwnie myślą, że sweet-focia z (ex) premierem cokolwiek im w tym ułatwi :(
@trevoz: xD co?
@Marvel7: a ile % tych mężczyzn było jak uciekali muzułmanie? Tyle co teraz wśród Ukraińców? (
To było, chore.
Bufor oddzielający nas od głównej Rosji jest dla nas korzystny ze względów bezpieczeństwa. Dodatkowo niepodległa Ukraina to dla nas dodatkowy rynek zbytu na towary, których nie chcą importować z Rosji
1. Ukraińcy są dla nas bliscy pod względem genetycznym, językowym i kulturowym.
2. Jest to sąsiedni kraj, a im mamy krótszą granice z Rosją tym lepiej dla nas.
3. Dużo polskich firm eksportuje swoje produkty lub prowadzi działalność na terenie Ukrainy, więcej niż w przypadku Rosji.
4. Większość uchodźców z krajów arabskich to imigrańci ekonomiczni.
5. Nie wszyscy byli przeciwni przyjmowaniu uchodźców z krajów arabskich, część uważała że w
@arti040: Tak sobie myślę - tacy fajni, młodzi, piękni ludzie a już przeżarci partyjną propagandą i bezideowym karierowictwem. Są tam tylko po to by się jak najlepiej ustawić w szeregach partii i naiwnie myślą, że sweet-focia z (ex) premierem cokolwiek im w tym ułatwi :(