Aktywne Wpisy
ZygmuntJedyny +631
bibi__ +275
Jako iż jestem już posiadaczką afly, szczęśliwa czy nie to się okaże za jakiś czas XD to chcę się pochwalić moją kobyłką (。◕‿‿◕。)
#motoryzacja #alfaromeo #alfaholicy
#motoryzacja #alfaromeo #alfaholicy
Baltic Pipe: "W 2016 r. polski Operator Gazociągów Przesyłowych Gaz-System S.A. i duński operator systemu przesyłowego Energinet przeprowadzili prace nad opracowaniem studium wykonalności dla możliwości ustanowienia połączenia międzysystemowego pomiędzy Norwegią, Danią a Polską za pomocą dwukierunkowego gazociągu podmorskiego".
Rząd Buzka to były lata
Jesteśmy w Europie i z europejskich zasobów i projektów powinniśmy korzystać oraz w brać udział w europejskich projektach zbrojeniowych.
Jeśli terminal LNG to zasługa PO, to cała sieć autostrad w Polsce jest zasługą pana Mieczysława z Wronek, bo pracuje on przy mieszaniu betonu w firmie budmex xD. Kogo obchodzi ktoś odpowiedzialny za rozpisanie inwestycji, przetarg, stworzenie projektu i ustalenie miejsca oraz budżetu, skoro to nie ten ktoś kładł kafelki w łazience na trzecim piętrze siedziby firmy Gas-System.
LNG to projekt PiS bez względu
Może i byłbym za PiSem ALE to jednak Tusk ogarnął wszystkie największe sukcesy wojska polskiego.
@dplus2: Czyli co, PO celowo weszło w spór z Saipemem żeby ten opóźniał budowę terminalu? xD weźcie się palnijcie w łeb, naprawdę.
Zresztą Saipem buduje teraz Baltic Pipe, jestem ciekawy jakie teraz będą przeprawy, bo włosi realizujący inwestycje w Polsce to temat na dobrą komedię (a było już ich kilku, większość w spektakularny sposób zawalała inwestycje).
https://spidersweb.pl/bizblog/baltic-pipe-saipem/
@bartolomis: ale wiesz, że zwrot tej inwestycji to jakieś 1000lat? Przez 1000 lat Putin nie będzie żył, tylko maksymalnie 30.
Decyzję o podjęciu budowy gazoportu w Świnoujściu podjął rząd Kazimierza Marcinkiewicza w 2006
@Celinka95: A ty przeczytaj to co wyżej. Masz sporo lat mniej więc opierasz się tylko na opiniach. Ja śledziłem na bieżąco tą sytuację w mediach i widziałem jak bardzo Tusk się nie chciał zgodzić na jakiekolwiek strategiczne projekty dla Polski. To nie było i nie jest na rękę jego mocodawcom.
Komentarz usunięty przez autora
Inicjatywa prawna + cała reszta legislacji + studium wykonalności + projektowanie + wybór lokalizacji + rozmowy z dostawcami + powołanie spółki celowej to dzieło PiSu.
@LotnyJerry: