Wpis z mikrobloga

@czlowiek_z_lisciem_na_glowie: nie sądzę aby to była kwestia połączenia Mini z samym monitorem, gdy mówimy o połączeniu bezpośrednim - powinno być ok. U mnie MBP z M1 + połączony USB-C monitor 4k i mogę spokojnie przełączać sobie skalowanie i dobrać takie aby było w sam raz.

Natomiast, gdy podepnę MBP do stacji dokującej z DisplayLink (Dell D6000) przez USB-C, a monitor do stacji po DP, to nagle ten sam monitor mogę
  • Odpowiedz
@czlowiek_z_lisciem_na_glowie: DP nie podłączysz bezpośrednio do Mini jeśli się nie mylę, stąd USB-C jest najbezpieczniejszą opcją. Z drugiej strony - nie jestem pewien czy tym się powinieneś kierować, bo tak jak napisałem - u mnie działa bezpośrednio, ale jak połączę przez stację dokującą, to są problemy, o których piszesz...

@sunlifter: dokładnie tak samo mam z monitorem 4k podłączonym bezpośrednio przez USB-C. Ten sam monitor podłączony do stacji dokującej
  • Odpowiedz
@czlowiek_z_lisciem_na_glowie: Podłączam macbooka m1 przez USB-C do doka Dell D6000, od niego jeden monitor FullHD po HDMI, drugi ten "emulowany" DisplayPort (taki sam monitor - FullHD) i na obu jest kiepsko, jest niby apka do poprawy tego, ale ja nie widzę dosłownie żadnych zmian.
  • Odpowiedz