Wpis z mikrobloga

@Huntley: Najtaniej Ok 2000 - 2500 zł (ze źródeł innych niż Aliexpres tj. sklepów z zestawami), za gotowy zestaw do złożenia (silnik + bateria + zaplecenie i inne elementy). Może udało by ci się taniej jakbyś poszukał części na forach, olxach itp. (nie mówie o silniku i baterii tylko reszcie elementow wchodzacych w sklad zestawu), silnik w dobrym sklepie, a baterie może ktoś Ci ulepi jakąś małą. Ale poniżej 1500 raczej
  • Odpowiedz
@Megasuper: 2000 km na liczniku po roku, nic nie grzebałem, nie poprawiałem, ani nie naprawiałem. Jedynie typowe zużycie mechanizmów oryginalnych roweru (klocki przedewszystkim). Ciekawi mnie stan baterii po pierwszej zimie, pewnie bedzie malutki spadek zasięgu, ale przez ostatni tydzień zrobiłem 90km na jednym ladowaniu (nie mowie o jeździe na samej manetce) więc jest dobrze. A jak jest z zestawami z Aliexpresu, to nie wiem:) Edit: jedna rzecz mi się spierdzieliła: wskaźnik
  • Odpowiedz
@Megasuper: Nie wiem:D nie lubie tak jeździć. W moim obecnym (pagórkowatym) terenie pewnie 25-35km + spalenie silnika:D Ludzie zawsze zadają to pytanie, myśląc że kupią baterię bidonową i będą mieli skuter;) a na to ile przejdzie ma wplyw i rozmiar koła, i bateria, i silnik, waga kierowcy, teren, czy pod wiatr, jakie opony, jaki ciężar zestawu, jaka predość srednia jest zadawalająca.. osiągi typu 80-140km, na manetce, to już domenta baterii robionych
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@JohnyArkad: a taka baterie z wielu ogniw w trójkącie można kupić już gotową na ali ? Bo wsumie tak zainteresowałem się troszkę tematem i to spawanie chyba byłoby najbardziej problematyczne
  • Odpowiedz
@Megasuper: niestety tutaj zasada jest prosta: bateria, a w szczegolnosci ta w trojkacie, powinna byc robiona w kraju, najlepiej przez kogos kto sie na tym zna (raptor ebike np). Reszte klamotow mozna brac z chin. Po prostu chinczycy daja albo loterie albo szajs z bateriami.
  • Odpowiedz