@SlavedWizard: nie jest naciągana. Para uchodźców, która u nas mieszka obecnie ma podobnie. Członkowie bliskiej rodziny z Rosji nie wierzą im. Twierdzą, że wymyślają i na pewno nie jest źle, a do Polski sobie przyjechali ot tak. I że Putin dobrze robi. Tak więc rodzina podzielona obecnie na 2 skłócone obozy.
@mirek_86: zwyczajnie oburzające, a myślałem, że jak tvp pierze mózgi, to przesada. A tu proszę, w XXI wieku w dobie smartfonów kacapy wolą wierzyć carowi z telewizora niż własnej rodzinie
nie jest naciągana. Para uchodźców, która u nas mieszka obecnie ma podobnie. Członkowie bliskiej rodziny z Rosji nie wierzą im. Twierdzą, że wymyślają i na pewno nie jest źle, a do Polski sobie przyjechali ot tak. I że Putin dobrze robi. Tak więc rodzina podzielona obecnie na 2 skłócone obozy.
Nie doceniałem mocy propagandy
@pansatan: Moi znajomi, którzy przyjęli do siebie do domu rodzinę Ukraińców, mówili mi to samo: Ukraińcy
@iredbox: Patrząc na historię i błędy poznawcze, jestem pewny, że tak samo dałoby się urobić bardzo dużą część ludzi, w różnych narodach. Używając tego samego tonu co Ty powiedziałbym, że mnóstwo wykopków ma sprane mózgi niechęcią do kobiet.
@mirek_86 @comfyStefan : Nie jest naciągana. Ojciec mojej ukraińskiej dziewczyny mieszka w Rosji i też powtarza putinowskie brednie. Jego rodzony syn mieszka w Kijowie i nic.
@Bielecki tylko trochę inaczej przekonać kogoś z rodziny, że rozdawnictwo na taką skalę to absurd i to uderza w Twoje zarobki, a dzwonić do mamy i mówić, że s---------z do Polski, bo ruskie mordują. Jakby mi w takiej kwestii rodzic nie uwierzył, to bym się odciął dożywotnio.
@Silvervend: oczywiście zdaję sobie sprawę z różnicy w powadze sytuacji, chodziło mi tylko o to, że obie propagandy są na tyle silne, że niektórzy są po prostu ślepi nawet na najbardziej wymowne argumenty czy dowody.
Ja to myślę, że jesteśmy też po prostu na innym etapie niż rosja, mniej zaawansowanym. Przecież nas też rząd próbuje nastawiać przeciwko zachodowi czy po prostu krajom, które powinny być co najmniej naszymi zaufanymi partnerami
@mirek_86 kiedyś się dziwiłem jak doszło do tego, że za Stalina brat p----------ł siostrę na milicję, za zdradę klasy robotniczej i tym podobne bzdury. Dzisiaj już mnie to nie dziwi.
@pansatan: @mirek_86: pojawia się pytanie czy oni po prostu nie są tak zastraszeni i nie boją się, że są na podsłuchach, więc wszyscy mówią tego typu rzeczy "Putin dobrze robi, nic się nie dzieje", coś jak Korea Północna.
Nie doceniałem mocy propagandy
@pansatan: Moi znajomi, którzy przyjęli do siebie do domu rodzinę Ukraińców, mówili mi to samo: Ukraińcy
Ja to myślę, że jesteśmy też po prostu na innym etapie niż rosja, mniej zaawansowanym. Przecież nas też rząd próbuje nastawiać przeciwko zachodowi czy po prostu krajom, które powinny być co najmniej naszymi zaufanymi partnerami
Dzisiaj już mnie to nie dziwi.