Wpis z mikrobloga

O #!$%@? #biedronka daje ukraińskim pracownikom 1000 PLN bonusu i uproszczoną ścieżkę kariery bo są Ukraińcami. Oczywiście za wszystko zapłacą Polacy wyższymi cenami, a w portugalskich mediach i tak będą pisać, że Polska nie pomaga Ukrainie

Majstersztyk xDDD

#ukraina #wojna #polska
  • 72
  • Odpowiedz
@poncz_ek: czemu każdy krytyczny głos względem takich niesprawiedliwości jak w.w jest sprowadzany do nazywania kogoś ruskim psem albo onucą?

@Habemuspapam69 prywatne firma może sobie robić co chce. Nikt nikomu nie każe tam kupować ani tam pracować
  • Odpowiedz
  • 11
W myśl art. 183a § 2 Kodeksu pracy

Pracodawca musi patrzeć na zatrudnionych w jednakowy sposób. Znaczy to tyle, że nie ma prawa dyskryminować pracowników ze względu na:

płeć,
wiek,
  • Odpowiedz
@adidanziger: jestem idiotką, bo wykopałam i skomentowałam kogoś prośbę o pomoc w znalezieniu osoby? Wiesz, ty intelektualnie stoisz jeszcze niżej (aniżeli mnie określiłeś), bo napisałam sensowny post i aż musiałeś sprawdzić mój profil, a z braku sensownej odpowiedzi mnie obrażasz. Zapewne pracujesz u jakiegoś janusza za minimalną i dupka cię tak piecze, że się nawet zes*ać nie możesz. Żałosne.
  • Odpowiedz
@adidanziger Czy to adekwatna forma pomocy dla kogoś kto porzucił swój dobytek, zostawił często bliskich i spieprzał przed wojną? Nie wiem, ale się domyślam. Jakoś przeżyjesz tę potworną dyskryminację. Tym bardziej, że ma miejsce na samym początku ogromnego kryzysu humanitarnego, a nie w pół roku po nim.
  • Odpowiedz
ale jakich niesprawiedliwości? jak jutro dam stówkę bezdomnemu pod sklepem to będziesz do mnie płakać że ciebie niesprawiedliwie potraktowałem bo też chcesz stówę?

@Ligniperdus: Akurat w tym przypadku to wygląda na dyskryminację ze względu na pochodzenie - w tym przypadku inne niż ukraińskie.
  • Odpowiedz
czemu każdy krytyczny głos względem takich niesprawiedliwości jak w.w jest sprowadzany do nazywania kogoś ruskim psem albo onucą?

@Habemuspapam69: bo nie istnieje inna niz Rosyjska propaganda nie istnieje, tylko Ruscy maja troli w internecie :D
  • Odpowiedz
@adidanziger: a i jeszcze jedno, ci Ukraincy o których pisałam to dev albo programiści, minimum 7-8 tys na rękę, tyle dostali dodatkowej pensji i tyle będą mieli wypłacone co miesiąc nawet, jeżeli nie będą pracowali. Wyobraź sobie, że międzynarodowa korporacja, mająca swoje biura nawet w rosji, tak postępuje. Zatrudniają setki tysięcy osób i nikomu jakoś to nie przeszkadza, ale polaczkowi z januszeksu 1 000 pali dupkę ¯\_(ツ)_/¯
Ps. Niech zgadnę,
  • Odpowiedz
@Habemuspapam69: trudno powiedzieć, czy można to określać niesprawiedliwością. Warunki są inne. Nikt pewnie aktualnie nie ostrzeliwuje Twojego domu i domu Twoich najbliższych.
  • Odpowiedz
@adidanziger: w swoim kraju dyskryminowany. (,).

Ale tutaj serio kogoś ponosi. #!$%@? z tym 1000zl, my w robocie co rok dostajemy taka premie. Ale ta uproszczona ścieżka kariery mnie boli. Czy tam "specjalna" jak to buisnessinsider nazwał.
  • Odpowiedz
czemu każdy krytyczny głos względem takich niesprawiedliwości jak w.w jest sprowadzany do nazywania kogoś ruskim psem albo onucą?

@Habemuspapam69: Polska mentalność, zastaw się, a postaw się. Polacy zawsze mieli skłonność do przesady. Już im nawet 500+ proponują.
  • Odpowiedz
: czemu każdy krytyczny głos względem takich niesprawiedliwości

@Habemuspapam69: państwo rozdaje kupę siana nierobom- pełna czilera.
Prywatna firma pomaga obywatelom kraju ogarniętego wojną- afera jak #!$%@? xdd
Idź se pracuj gdzieś indziej, np. do jakieś polskiej firmy skoro narodowość ma dla ciebie takie znaczenie xd
  • Odpowiedz