Dobra w p-----e to już mam XD 1,5 miesiąca codziennych treningów siłowych/cardio/basenu, 1,5 miesiaca zapisywania wszystkiego co jem pije sram, nie podjadania nie picia alkoholu 0 słodyczy 2200-2500kcal cały czas trzymane c--j w to wszystko, na wadze -2kg (woda) a w obwodach może 2cm tez spadły wiec wielki c--j do d--y Idę na kebaba musiałem gdzieś wyładować frustracje #mikrokoksy #dieta
@Boroborro: i dobrze, jak sam nie możesz ogarnąć diety, to dietetyk powinien pomóc. Ja nie ukrywam, że po pierwszym mega zjeździe na wadze ponad 2 lata temu. Teraz mam znów problem nieco zejść. Mimo, że napitalam treningi intensywne. Teraz dieta i też konsultuję z dietetykiem, szczęśliwie że też jest jednocześnie trenerem fitness. Co do treningów to pytanie co robisz? Ja np chodzę na grupowe fitness w ramach cardio i teraz
@malinq: no tak, ale jak sama zawartość paczki z vifonem ci waży powiedzmy 70g i masz podane kalorie powiedzmy 80kcal na 100g gotowego produktu, a w przepisie zalecają dodać 300ml wody no to wiadomo że gotowego produktu otrzymujesz 370g czyli ~300 kalorii, dużo ludzi jednak nie zwraca uwagi że te kalorie są na gotowy produkt i policzą jakby zjedli 70g a nie 370g
@malinq: no właśnie, a potem dziwne że ludzie nie chudną ( ͡°͜ʖ͡°) ogólnie podawanie kalorii na gotowy produkt to k-------o bo ludzie na to nie zwracają uwagi
tym bardziej że kalorie na gotowy produkt oczywiście mają sens dla ilości wody dodawanej zgodnie z przepisem, a znajdą się tacy co zważą vifonka już po przygotowaniu ale dodadzą mniej wody to stwierdzą że ma mniej kalorii
@Boroborro: 90% początkujących nie liczy prawidłowo kalorii. Jestem praktycznie pewien tego, że: a) przeceniasz ilość spalanych kalorii podczas treningu cardio (spontaniczna aktywność fizyczna jest 10x ważniejsza, poczytaj o "NEAT") b) nie doceniasz ilości spożywanych przez siebie dziennie kalorii - rozwiązaniem jest wliczać dosłownie wszystko
No i do tego może źle obliczyłeś swoje zero kaloryczne. Będąc na optymalnym deficycie kalorycznym rzędu 0,85 raczej niemożliwe jest schudnąć tylko 2kg. 0,85 czyli 85%
@Boroborro Ogolnie to jak nie jestes zadowolony z wyniku to najlepszym rozwiązaniem jest mniej kalorii. Dla mnie lepszym rozwiazaniem bylo przestac cwiczyc i okolo 1200-1500kcal.
@Boroborro: widocznie twoje zapotrzebowanie jest niższe niż myślałeś. Ja wg kalkulatorów powinienem mieć zapotrzebowanie ~2700 kcal więc na redukcję robiłem 2400. I dopóki byłem na 2400 to szło jak krew z nosa (czytaj w ogóle). Zmniejszyłem do 2100 i ruszyło
@Brzuchol00: Ja nie do końca jestem taki początkujący bo mam za sobą już redukcje około 20 kg i szło legancko na 2800kcal i wiem jak liczyć kcal, teraz wliczam tez wszystko nic nie pomijam. Zobaczymy co w środę powie dietetyk xd póki co jestem po Chińczyku i kupiłem 3 piwka ( ͡°͜ʖ͡°)
#mikrokoksy #dieta
Co do treningów to pytanie co robisz? Ja np chodzę na grupowe fitness w ramach cardio i teraz
@Loginconajmniej4znaki: jak skoro do tego się dolewa tylko wody xD
k---a teraz sobie uświadomiłem, że jestem dzbanem, bo zawsze się zastanawiałem czemu te zupki chiński mają tak mało kalorii xD
tym bardziej że kalorie na gotowy produkt oczywiście mają sens dla ilości wody dodawanej zgodnie z przepisem, a znajdą się tacy co zważą vifonka już po przygotowaniu ale dodadzą mniej wody to stwierdzą że ma mniej kalorii
a) przeceniasz ilość spalanych kalorii podczas treningu cardio (spontaniczna aktywność fizyczna jest 10x ważniejsza, poczytaj o "NEAT")
b) nie doceniasz ilości spożywanych przez siebie dziennie kalorii - rozwiązaniem jest wliczać dosłownie wszystko
No i do tego może źle obliczyłeś swoje zero kaloryczne.
Będąc na optymalnym deficycie kalorycznym rzędu 0,85 raczej niemożliwe jest schudnąć tylko 2kg. 0,85 czyli 85%
Komentarz usunięty przez autora
Nie znam się, ale się wypowiem. 3 rzeczy mogły się wydarzyć:
1. Masz ujową wagę kuchennną i za dużo żarłeś.
2. Dolewałeś nawet do herbaty smalec.
3. Przerobiłeś tłuszcz na mięsień. A jak wiadomo mięsień
Nie wiem czy was to interesuje