Aktywne Wpisy

SzubiDubiDu +176
mandanda +23
W ogóle wytłumaczy ktoś kim właściwie był ten Epstein? lol Bo to, że był finansistą i miał firmę konsultingową, która zarządzała majątkami kilku znanych ludzi to można wyczytać z neta. Moje pytanie brzmi, kim był, że te całe elity do niego lgnęły? XD Przecież typ nie był żadnym Bezosem, tylko "szeregowym" multimilionerem, pewnie w Texasie czy Kalifornii jest z kilkuset bogatszych i żaden Musk, czy Gates nawet pewnie nie szuka z nimi

@Mirkosoft: nie zgodzę się z tym. Pisanie bezrodzajowo i unikając deklinacji jest mało eleganckie.
Sytuacja z odmianą przez płcie to jedno, inny bardziej drażliwy dla mnie przykład to liczebniki. Mnóstwo serwisów ich nie odmienia ("masz 5 operacje"), inne piszą bez odmiany "Ilość operacji: 5".
Implementacja właściwej odmiany czy to dla płci
Z drugiej strony, przekazanie do UI płci klienta chyba nie byłoby jakimś strasznym wyzwaniem, pewnie korespondencję generują z szablonów dla różnych płci. Gorzej jeśli po takiej zmianie zaczęłyby się odzywać jakieś transy...
@Mirkosoft: no dokładnie, nie wiem gdzie OP widzi problem. Wystarczy napisać bezrodzajowo ewentualnie dać słowa takie jak: anulowałxś, przelałxś, otrzymałxś i będzie git. Jest w sumie dużo wyjść, można tak jak na Facebooku dać możliwość ustawienia preferowanych zaimków i wtedy kobiecie wyświetli komunikat "anulowałaś", a OPowi nie.
@SlavedWizard: problem leży w tym że ona nie chce być traktowana jak człowiek tylko jako kobieta ( ͡º ͜ʖ͡º)
jak dla mnie to szukanie dziury w całym, osobiście to nigdy bym na coś takiego nie zwrócił nawet uwagi
Komentarz usunięty przez moderatora
@sredni_szu: Oczywiście, że się odezwą ( ͡° ͜ʖ ͡°)
100% racji. To jest źle zaprojektowane. Naucz się czytać.
@ananasowy: Populacja klientów dzwoniących do obsługi, że ktoś im zhackował stronę banku rośnie
*bezrodzajowo
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora