Aktywne Wpisy
Promilus +290
Wysyłanie strażaków w miejsca tragedii na świecie to nasz towar eksportowy, który robi Polsce bardzo dobrą reklamę. Oglądam BBC i właśnie wymienili nas obok czterech innych państw, które wyślą pomoc do Turcji. Wystarczy też przypomnieć jak polskich strażaków witali w Szwecji. Dla nas w skali budżetu to grosze, a promocja lepsza niż te wszystkie reklamy promujące nasz kraj.
#turcja #polska #trzesienieziemi #strazpozarna
#turcja #polska #trzesienieziemi #strazpozarna

konsumatum +82
Hej Mirki, chcę wam opowiedzieć o sytuacji, która od wczoraj nie daje mi spokoju.
Jestem sobie od jakiegoś czasu w związku z niebieskim. Nie jesteśmy razem długo, nie mieszkamy ze sobą długo. Jest nam razem bardzo dobrze i oboje cały czas byliśmy źle traktowani przez inne osoby, więc teraz wiemy jak traktować siebie nawzajem żeby nie skrzywdzić tej drugiej osoby. Jesteśmy w sobie zakochani po uszy, wspieramy się i jest super. Oczywiście
Jestem sobie od jakiegoś czasu w związku z niebieskim. Nie jesteśmy razem długo, nie mieszkamy ze sobą długo. Jest nam razem bardzo dobrze i oboje cały czas byliśmy źle traktowani przez inne osoby, więc teraz wiemy jak traktować siebie nawzajem żeby nie skrzywdzić tej drugiej osoby. Jesteśmy w sobie zakochani po uszy, wspieramy się i jest super. Oczywiście

Pierwsza seria była produkcją hermetyczną, z licznymi wadami, ale znajdującą swoją niszę, jeśli nie poprzez rewolucyjne jak na tamte czasy eksponowanie queerowej seksualności, to dzięki przemycaniu problematyki coming outu, homoseksualnych ślubów czy zapłodnienia in vitro. Dla Gen Q trudno znaleźć target. Wielokrotnie powtarzane sceny łóżkowe w serialach już spowszedniały i nie są ekscytujące – skupianie się przede wszystkim na miłosnych perypetiach jest w gruncie rzeczy nudne. Problematyka dyskryminacji znajduje się w USA w zupełnie innym miejscu niż te 15 lat temu, a liczna obsada, której jedynym clou jest orientacja, nie zachęca do zgłębiania historii i losów. Słowo na L: Generacja Q to serial źle napisany, jeszcze gorzej zagrany i zupełnie bez pomysłu na siebie. Wygląda na to, że Showtime chciało tym tytułem jedynie uszczknąć kawałek queerowego tortu, z którego najwięcej bierze Netflix.
Recenzja serialu Słowo na L: Generacja Q
#seriale #serial #hbogo #ogladajzwykopem #nerdheim