Wpis z mikrobloga

@greven: No ale jednak obiektywnie tańszy do kupienia na dzień dzisiejszy, jak i przez ostatnie 15 miesięcy, nie da się temu zaprzeczyć oraz nie wiadomo jak długo ten stan rzeczy będzie się utrzymywał. Co do pozostałych wymienionych przeze mnie cech - wydajniejszy miałem na myśli parametry techniczne, czyli około 2 tflops więcej oraz to, że tryby graficzne nowych gier są "lepsze" pod XSX właśnie. Szybszy zaś dlatego, że w trybie
  • Odpowiedz
  • 0
@Smartek Raczej nie jest to wina sprzętu, że jest taki popyt, że ciężko dorwac golasa w zwykłej cenie, ale rzeczywiście, może to kogoś zniechecic. Co do wydajności, to ja bym tutaj na nic więcej ponad te piksele nie liczył - XOneX miał 2 tflops więcej od PS4pro (czyli ok. 50% mocy prosiaka) i nie przeniosło się to długofalowo ani na dużo lepszą wydajność, ani na drastycznie lepsza jakość - just sayin'
  • Odpowiedz
@greven: Microsoftowi aż tak bardzo nie zależy na promocji konsoli, jak na rozwoju gamepassa i sprzedaży "dostępów" do grania. Pewnie stąd decyzja o braku VR, z pewnością rzuciliby się na tę technologię jako pierwsi, sądząc po Kinekcie i "multimedialności" każdego xboksa (od Xboxa 1 - Classic, na którym powstał przecież XBMC, znany dziś jako KODI). Ja też miałem PSVR pod PS4 i też czekam z niecierpliwością na PSVR2 :-)
  • Odpowiedz