Wpis z mikrobloga

• 819
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 54
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@zajete1 dziękuję za współczucie i diagnozę. Dziś obchodzimy z żoną 18 lat związku i robimy to na swój sposób. A walentynki oboje uważamy za kiczowaty konsumpcjonistyczny zwyczaj.
  • Odpowiedz
  • 1
@PanProgramista I bardzo dobrze. Większość z tu obecnych od razu uznała, że mam szambo w związku. A my z żoną już 18 lat razem (no niestety dziś wypada ta rocznica) a 10 po ślubie i naprawdę nie czujemy potrzeby świętowania akurat walentynek, a juz na pewno nie taki sposób jak większość.
Mnie chodziło o postawę większości kobiet, co nie zmienia faktu, że zdarzają się wyjątki. Niestety doświadczenie uczy mnie, że większość
  • Odpowiedz
  • 0
@murdoc Dziękuję za zdiagnozowanie mojego 18-letniego szczęśliwego związku :) Oboje nie obchodzimy walentynek, a z obserwacji otoczenia wynika roszczeniowa postawa większości (nie wszystkich) kobiet tego dnia.
  • Odpowiedz
  • 1
@sexlord Wrzucając tego mema właśnie to miałem na myśli. Kwiaciarnie okupowane przez facetów, sklepy z biżuterią też, nawet w marketach reklamy skierowane do facetów, a do tego z obserwacji otoczenia niestety mogę wywnioskować roszczeniową postawę większości kobiet tego dnia.
  • Odpowiedz
  • 2
@Lala-Sassy Masz dużo racji. My z żoną właśnie w walentynki zaczęliśmy się ze sobą spotykać i było to 18 lat temu. Nie obchodzimy walentynek teraz a raczej rocznicę zwiazku. A hasło na memie wynika niestety z obserwacji otoczenia i roszczeniowości wielu kobiet tego dnia.
  • Odpowiedz
  • 0
W tamtym roku Ja robiłam kolację, w tym on postawił McDonald. Faktycznie, mam Dzień Kobiet kilkadziesiąt razy w roku;)
  • Odpowiedz
  • 0
@shitman6 skoro u ciebie to tak nie wygląda i jak podkreślasz jesteś w kilkunastoletnim szczesliwym związku to skąd obserwacja że każdy ma inaczej niż Ty? Bo ci się pożaliła koleżanka? Trochę pochopnie wyciągać takie wnioski z obserwacji szturmów sklepów. Może ludzie kupują sobie prezenty nawzajem? Może planujące kobiety 2 tygodnie wcześniej kupiły prezent a mężczyźni szukają na ostatnią chwilę? Taki wniosek mogłabym wysnuć ją, z własnego doświadczenia w obserwacji ale nie
  • Odpowiedz