Wpis z mikrobloga

@polskimurarzpl: kiedyś gdzieś czytałem opracowanie że ludzkie gówniaki mają odrzucać samców swoim wyglądem bo u naszych przodków z drzewa samiec to tylko miał zapładniać jak najwięcej samic, a nie zajmować potomstwem. Hormony po porodzie u różowych mają sprawiać że bobasy są dla nich puci puci i mają sie nimi zajmować, natomiast u samców jest uwarunkowane genetycznie że dziecior jest fuj xD
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Xemioza: ja wiem, że jak masz 12 lat to posiadanie dzieci wydaje się abstrakcyjne ale to minie, spokojnie.
Na mirko jest wielu rodziców, nie samymi przegrywami wykop żyje ;)
  • Odpowiedz
Jak to jest, że dzieci praktycznie wszystkich ssaków są słodkie, że aż chce się patrzeć i głaskać, a akurat z ludzkimi dziećmi jest dokładnie na odwrót?

@polskimurarzpl: Nie jest na odwrót, a nawet jedno z drugiego wynika. Nasza sympatia do "słodkich" młodych innych zwierząt bierze się z przywiązania do młodego wyglądu ludzkiego potomstwa.
  • Odpowiedz
@polskimurarzpl:
Bo ludzie rodzą się za wcześnie, Jakby się rodzili w wieku 9 miesięcy-1.5 roku (tak jak powinni, ale rodzą się wcześniej bo głowa nie przeszłaby przez biodra kobiet), to by było dużo lepiej. Zarówno pod względem wyglądu, jak i samodzielności jak i przespanych nocy rodziców
  • Odpowiedz