@gaarahokage: Jaki miałby być mechanizm powstawania odłożonych w czasie skutków działania substancji, której po kilku tygodniach czy miesiącach nie ma już śladu w organizmie?
@DerMitteleuropaer: z tą, jak to nazwałeś, substancją sprawa jest taka, że ona wywołuje pewien mechanizm, którego nigdy wcześniej nie robiła żadna szczepionka. Zarówno mRNA jak i wektorowa "skłania" komórki organizmu, by rozpoczęły produkcję białka S. Nie do końca jest wiadome, co i kiedy miałoby skłonić nasz organizm do zakończenia produkcji tegoż białka. Czy komórki odpowiedzialne za produkcję tego białka po prostu obumierają? Ale czy możemy ze 100% pewnością wykluczyć ryzyko,
@Fedain: Mirku. Ja od samego początku chce wierzyć że to wszystko się jednak okaże ściemą jednak wiele wiadomości z różnych stron pokazuje że jednak może być inaczej.
Z tej serii co wylosowałeś są dwie śmierci i 176 poważnych efektów ubocznych, mam nadzieję że Ciebie ominie.
Co jest twoim zdaniem bardziej prawdopodobne (w długiej perspektywie)?
źródło: comment_164458606651wEZNyhTZ2VtVarPRn877.jpg
PobierzZ tej serii co wylosowałeś są dwie śmierci i 176 poważnych efektów ubocznych, mam nadzieję że Ciebie ominie.
źródło: comment_1644588595hWuFaGdMZmH3DSnGZTLCii.jpg
Pobierz