Wpis z mikrobloga

konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 11
@Sok_Mandarynkowy: znam trenera ktory jest ulany, zre pizze i kfc, od dawna nie trenuje, a jest swietnym fachowcem, a jego podopieczni maja swietne wyniki. Znam innego trenera, ktory jest chudym szczurem i rowniez fachowcem z osiagnieciami. Znam lekarzy, ktorzy jaraja szlugi i pija.
Zycie. To ze wiem jak sie odzywiac by byc zdrowym i miec dobra forme i umiem tego nauczyc innych, nie znaczy ze sam mam mam checi i
  • Odpowiedz
@OneMaanArmy: może być, ale nie musi. Co więcej, wydaje sprzeczny komunikat. Jeśli miałbym trenera personalnego to pierwsze na co patrzę to wiedza, ale też sylwetka, bo to oznacza, że sam to na sobie wypróbował, ćwiczył, poświęcał się i wie o czym mówi. Jak ktoś gruby ma Cię motywować do ćwiczeń? Jest w tym po prostu mało wiarygodny.
  • Odpowiedz
@Sok_Mandarynkowy Tzn. co do zasady się z Tobą zgadzam. Ale dietetyk to przede wszystkim wiedza i wykształcenie. A to, że na sobie tej wiedzy nie potrafią wykorzystać to już jest kwestia pewnej słabości psychiki. Akurat jest to branża pokrewna mojej specjalizacji i jako-taką wiedzę w tej tematyce mam. I jak czasem patrzę na to, co doradzają ci trenerzy, którzy rzeczywiście wyglądają na zdjęciach dobrze, to niż się w kieszeni otwiera. Bo
  • Odpowiedz
@Sok_Mandarynkowy: ogolnie sie zgadzam, ale to ze ktos jest gruby, nie znaczy ze nie wie co zrobic zeby byc szczuplym. Po prostu mu sie nie chce/lubi w--------c xD Tak samo lekarze pala fajki - co nie znaczy ze nie znaja sie na medycynie.
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Sok_Mandarynkowy: ogólnie nie zgadzam się z ideą że gruby dietetyk nie będzie dobrym dietetykiem ale też nie jestem ślepy i wiem jak działają ludzie i jak działa efekt aureoli. Chociażby skały srały to i tak nie zmienisz człowieka ponieważ najpierw patrzymy a dopiero potem myślimy. Wyzbycie tego wrażenia jest oczywiście możliwe ale nie wszyscy mieli potrzebę się nad tym zastanawiać.
  • Odpowiedz