Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
#zalesie #dzieci #zwiazki #logikarozowychpaskow
Takie pytanie, bo ja nie wiem kto jest normalny w tej sytuacji.
Moja żona od poczęcia na l4 a teraz macierzyńskie.
Nasz syn ma 3 miesiące.
Ja pracuje 10h dziennie jako geodeta.

To jest normalne, że jak wracam z roboty mam ugotować obiad i siedzieć z małym do nocy.
Bo moja żona chce sobie odpocząć po ciężkim dniu opieki nad dzieckiem ?

Ja rozumiem, że trzeba coś zrobić w domu. Ale nie że ja wychodzę do roboty na 6:00 wracam o 16:00, mam zrobić obiad i do nocy zostaje z dzieckiem.

Bo żona chce posiedzieć 2h w wannie i oglądnąć serial.
Rozumiem, że mogę ją odciążyć w sobotę i niedzielę i zajmować się cały dzień szkrabem.
Ale nie jak wrócę z roboty... gdzie jeszcze muszę ogarnąć cały dom.

I ja nie mówię tutaj o zajmowaniu się "5 minut"
Tylko butelka i dziecko mi wisi na rękach do 23

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #6204c33b5137d8e1c297e82a
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
Doceń mój czas włożony w projekt i przekaż darowiznę
  • 90
I ja nie mówię tutaj o zajmowaniu się "5 minut"

Tylko butelka i dziecko mi wisi na rękach do 23

@AnonimoweMirkoWyznania: z tego co piszesz to macie najprawdopodobniej hajnida (High Need Baby). Skoro sam zauważasz, że dziecko wisi ci na rękach do 23 to to samo ma twoja żona gdy ty jesteś w pracy. 10h z dzieckiem na rękach też może być wykańczające. W takim wypadku ciężko jest zrobić zakupy i
@AnonimoweMirkoWyznania: dobry komentarz, całkiem zapomniałam o dziecku pomiędzy 23 a 6 rano, więc zależy jak tutaj jeszcze opieka wygląda, wszystko do dogadania między sobą, tak by znalezc się w połowie i kompromis, a jak coś to zawsze ta kamerka na żywo - przydaje się bardzo przy dziecku
@AnonimoweMirkoWyznania #!$%@? ile zajęcia wymaga 3 miesięczne dziecko? Przecież śpij je sra, koniec. Życzę wam powodzenia jak zacznie siadać chodzić i jeść nie tylko butelkę, swoją drogą czemu nie na cycku? Lol
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@maciss: pewnie tak. Ma też prawo czuć się zmęczona, bo wstaje w nocy pare razy do dziecka, więc się nie wysypia. Gdy dziecko sobie śpi, może sie zdrzemnąć na chwilę. Myślę, że nie ma co licytować się, kto ma ciężej, OP czy jego żona