Można go lubić lub nie, ale generalnie to jest to chyba największy dynamiczniak w polskiej polityce. Pojawił się jakoś w 2018 roku i od tego czasu:
-Rozwinął swoją prywatną działalność o jedną kancelarię więcej (Toruń + Warszawa) -Co najmniej kilkukrotnie zwiększył liczbę zatrudnianych pracowników (podobno o kilkadziesiąt osób lekko) -Otworzył własny browar -Zbudował fanpage z ogromnymi zasięgami. Już teraz to 352 tysiące obserwujących, lada chwila może dogonić Tuska, choć znany jest może 4 lata -Zorganizował kilkanaście spotkań w Polsce przy piwie 2 lata pod rząd, na które przychodziły tłumy osób -Współtworzył Kongres Polskiego Biznesu, w skład którego wchodzi kilkudziesięciu przedsiębiorców, w tym prawników, którzy pomagali przedsiębiorstwom w czasie pandemii -Również bardzo mocno wypromował ich w Social Media -Wygenerował bardzo duże zasięgi na YouTube. Zapraszany między innymi do kanału "Dla Pieniędzy" do współtworzenia filmu o polskim ładzie, a także odpowiedzialny zawodowo za sprawy podatkowe influencerów (np Friz) -Zbudował własny kanał na YouTube o tematyce ekonomii, gdzie publikuje firmy z zakresu doradztwa podatkowego -Został jednym z liderów Konfederacji, choć nie jest nawet posłem -Był chyba jednym z najchętniej zapraszanych polityków Konfederacji do mediów, zwłaszcza Polsatu
Generalnie do końca roku będzie pewnie miał na liczniku stworzenie grubo ponad 100 miejsc pracy, o ile nie ma już teraz.
Możecie go nie lubić, ale zdecydowanie zrobił więcej dobrego (Kongres, spotkania z młodymi, kanały o tematyce podatkowej) niż nie jeden polityk po historii/politologii, który siedzi na stołku w rządzie/samorządach i liczy hajs z waszych podatków, nie robiąc nic.
@Sok_Mandarynkowy: pominąłeś chyba najważniejsze dokonanie czyli wprowadzenie partii korwinowej do Sejmu. 30 lat Korwin przecież nie mógł wejść do Sejmu, a taktyka Mentzena (gdzie ja byłem przyznam otwarcie sceptyczny) doprowadziła do przekroczenia progu wyborczego. Można się sprzeczać czy "pluci ena unię i Żydów" to było mądre podejście, ale faktem jest, że Korwin i przyjaciele do Sejmu wejść nei mogli przez prawie 3 dekady, a jak się za taktykę wziął Mentzen
@Sok_Mandarynkowy: Nie otworzył własny browar, tylko zamówił u podwykonawcy p--o. Nawet nie wiadomo do końca w jakim stopniu jest on odpowiedzialny za recepturę.
Modna i chwytliwa działalność obecnie, ale z warzeniem piwa to nie ma aż tak dużo
@Sok_Mandarynkowy: dopóki się nie wnika w szczegóły można się nabrać na ten pijar otworzył własny browar? czy raczej dostarczył naklejek i ktoś uwarzył mu p--o w swoim browarze? jak tak to ja też jestem browarnikiem co do wspaniałości kancelarii polecam pogadać z prawdziwymi klientami, ilość osób niezadowolonych z obsługi nie współgra z sukcesem wizerunkowym itd itp po drugie, wielu polityków osiąga sukcesy jak mentzen czy większe ale mentzen ma taką fajną zdolność by wciskać
@Sok_Mandarynkowy: podobne ( ͡°͜ʖ͡°) jest chociażby paru milionerów ( ͡°͜ʖ͡°) myślisz że będę ci teraz szperał w internecie i listował jakiemuś wykopkowi? wiesz co to sealioning?
mentzzen to telezakupy mango które zyskały samoświadomość, a w oczach swoich wyznawców którym dostarcza odpowiednie emocje jawi się jako mesjasz
@Hylfnur: Masz ból d--y o czyjś sukces, bo nie podobają ci się jego poglądy i musisz podważyć jego osiągnięcia. Typowy lewacki jad się z Ciebie wylewa.
@Sok_Mandarynkowy: panie, nie mam bólu d--y o czyjś sukces, mam ból d--y o robienie z typowego cwaniaka jakiegoś mesjasza i zbawcę narodu, dorośniecie to przejrzycie na oczy ale on będzie ostro w polityce robił wał na wale po co kolejny cwaniak na wiejskiej? chcesz pan robić pijar swojemu kraszowi? to nie mamy o czym gadać chcesz się obiektywniej przyjrzeć jego domniemanym osiągnięciom? to jak radzę, zacznij od niezadowolonych klientów jego
@Sok_Mandarynkowy: dzbanem do potęgi jest ten kto traktuje polityków jako godnych zaufania mesjaszy a nie j------h cwaniaków jakimi są naprawdę, gdyby mentzem był typiarą z insta byłbyś, jak to wasze środowisko określa, totalnym simpem
Najśmieszniejsze jest to, że @Sok_Mandarynkowy nie potrafi się w żaden sposób odnieść do trafnych argumentów na temat memcela xd Chlopie przestań odpowiadać pytaniami na głupie komentarze i skup się na tym co mądrzy ludzie napisali. Chyba, że nie potrafisz ( ͡°͜ʖ͡°) W takim wypadku możesz usunąć słowo "prowokator" z opisu
-Rozwinął swoją prywatną działalność o jedną kancelarię więcej (Toruń + Warszawa)
-Co najmniej kilkukrotnie zwiększył liczbę zatrudnianych pracowników (podobno o kilkadziesiąt osób lekko)
-Otworzył własny browar
-Zbudował fanpage z ogromnymi zasięgami. Już teraz to 352 tysiące obserwujących, lada chwila może dogonić Tuska, choć znany jest może 4 lata
-Zorganizował kilkanaście spotkań w Polsce przy piwie 2 lata pod rząd, na które przychodziły tłumy osób
-Współtworzył Kongres Polskiego Biznesu, w skład którego wchodzi kilkudziesięciu przedsiębiorców, w tym prawników, którzy pomagali przedsiębiorstwom w czasie pandemii
-Również bardzo mocno wypromował ich w Social Media
-Wygenerował bardzo duże zasięgi na YouTube. Zapraszany między innymi do kanału "Dla Pieniędzy" do współtworzenia filmu o polskim ładzie, a także odpowiedzialny zawodowo za sprawy podatkowe influencerów (np Friz)
-Zbudował własny kanał na YouTube o tematyce ekonomii, gdzie publikuje firmy z zakresu doradztwa podatkowego
-Został jednym z liderów Konfederacji, choć nie jest nawet posłem
-Był chyba jednym z najchętniej zapraszanych polityków Konfederacji do mediów, zwłaszcza Polsatu
Generalnie do końca roku będzie pewnie miał na liczniku stworzenie grubo ponad 100 miejsc pracy, o ile nie ma już teraz.
Możecie go nie lubić, ale zdecydowanie zrobił więcej dobrego (Kongres, spotkania z młodymi, kanały o tematyce podatkowej) niż nie jeden polityk po historii/politologii, który siedzi na stołku w rządzie/samorządach i liczy hajs z waszych podatków, nie robiąc nic.
#mentzen #konfederacja #ekonomia #podatki #gospodarka #nowylad #polska #rozwojosobisty #niebieskiepaski #rozowepaski #koronawirus #polityka
@Sok_Mandarynkowy: Czyżby młodzieżowe słowo roku 2022?
- szur
- katol
- konserwa
- zamordysta
@Sok_Mandarynkowy: Nie otworzył własny browar, tylko zamówił u podwykonawcy p--o. Nawet nie wiadomo do końca w jakim stopniu jest on odpowiedzialny za recepturę.
Modna i chwytliwa działalność obecnie, ale z warzeniem piwa to nie ma aż tak dużo
dopóki się nie wnika w szczegóły można się nabrać na ten pijar
otworzył własny browar? czy raczej dostarczył naklejek i ktoś uwarzył mu p--o w swoim browarze? jak tak to ja też jestem browarnikiem
co do wspaniałości kancelarii polecam pogadać z prawdziwymi klientami, ilość osób niezadowolonych z obsługi nie współgra z sukcesem wizerunkowym
itd itp
po drugie, wielu polityków osiąga sukcesy jak mentzen czy większe ale mentzen ma taką fajną zdolność by wciskać
mentzzen to telezakupy mango które zyskały samoświadomość, a w oczach swoich wyznawców którym dostarcza odpowiednie emocje jawi się jako mesjasz
chcesz pan robić pijar swojemu kraszowi? to nie mamy o czym gadać
chcesz się obiektywniej przyjrzeć jego domniemanym osiągnięciom? to jak radzę, zacznij od niezadowolonych klientów jego
WIĘC KORZYSTAM Z ARGUMENTU, KTÓREGO NIE UMIEM POPRZEĆ DOWODAMI
jesteś dzbanem do potęgi
masz, coś śmiesznego
https://www.youtube.com/watch?v=ELaBzj7cn14