Wpis z mikrobloga

Ja-"nikt ci nigdy nie zabraniał dobrze zarabiać, twoje możliwości finansowe to pokłosie twoich życiowych decyzji"

@erebeuzet: no to jest taka półprawda. Chyba, że sugerujesz, że Oskarek, syn dewelopera ma taki sam start jak Igor, syn podlaskiego rolnika, który ma 20h ziemi, na której nic nie chce rosnąć ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@geuze: Nie ma takiego samego startu, ale to nie znaczy, że nie może się wybić. Dobre wyniki w nauce, później studia w dużym mieście i utrzymanie na stypendium socjalnym i naukowym plus jakimiś innymi dodatkami i się kręci. Dodaj sobie do tego wytrwałość i sumienność. Z Igora może być lepszy specjalista niż z Oskarka
  • Odpowiedz
@Polnischefuhrer: chyba jednak nie masz, ale może miałbyś, gdybyś się dokładniej wsłuchał w ich rozmowę, albo zapytał, dlaczego narzekają na pracę zamiast ją zmienić. Ja niestety ci tego nie wytłumaczę.

najczęściej wprowadzać zmiany boją się ludzie związani kredytami i oni godzą się na takie warunki.

O, widać postęp. Tak trzymaj.
  • Odpowiedz
w jaki sposób wartość pieniądza dla kogoś kto zarabia 3000 i 10000 jest inna? 500 zł to 500zl, jeden i drugi kupi to samo za tyle xD

@smatthy: hmm no niech pomyślę (ty też byś czasami mógł), 500 z 3000 to 1/6, 500 z 10000 to 1/20. Mandat 500 zł dla pierwszego będzie bardziej dotkliwy, bo pewnie to jest maks, ile np. odkłada co miesiąć, a dla drugiego to pewnie
  • Odpowiedz
dlaczego narzekają na pracę zamiast ją zmienić

@MostlyRenegade: według wykopowej logiki - nigdy, nikomu i nic nie stoi na przeszkodzie w zmianie pracy, tylko własne lenistwo ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
  • 3
@Cierniostwor

Podatek pogłówny zamiast dochodowego nie występuje nigdzie na świecie.

I jest to niby jakiś argument? Wiele rzeczy kiedyś nie występowało nigdzie na świecie, a dziś są standardem.
  • Odpowiedz
  • 1
@azen2 tak tak. Ale zauwaz ze ja mu mowie ze moze tez dobrze zarabiac, a on mi ze tez moge rządzić krajem.
Clue programu ucieklo uwadze wszystkich.
No ale jest gownoburza. Jest wykop ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
  • Odpowiedz