Aktywne Wpisy

Pentylion +45
Cieciownia dla debila ten
źródło: 1000046287
Pobierz
StalkomirNowak +296
Na Wykopie same pesymistyczne treści, więc chciałem się pochwalić moim osiągnięciem.
Udało mi się stworzyć algorytm kompresji plików który zmniejsza ich wagę o 3%, ale za to sprawia że stają się one bezpowrotnie uszkodzone.
#programowanie #wygryw
Udało mi się stworzyć algorytm kompresji plików który zmniejsza ich wagę o 3%, ale za to sprawia że stają się one bezpowrotnie uszkodzone.
#programowanie #wygryw

tl;dr Od jakiegoś czasu zauważyłem, że laptop mi trochę zamula, to znaczy co jakiś czas blokuje się kursor, a innym razem drastycznie spada wydajność na 2-3 sekundy (najlepiej widać w grach, spadek z 60 do 10 fps). Pobrałem Malwarebytes i Hitmana Pro i znalazły one plik svchost.exe w lokalizacji windows/svchost.exe oraz klucz rejestru o końcówce services/powermanager. Poddałem kwarantannie oba te pliki, jednak po każdym kolejnym restarcie systemu programy ponownie je wykrywają i izolują (mimo tego, że są już w kwarantannie). Czy jest coś co mogę z tym zrobić? Myślałem nad usunięciem tego pliku svchost.exe, bo z tego co widzę, wszystkie inne procesy o tej nazwie są umieszczone w folderze windows/system32. Z drugiej strony już trzy razy czyściłem wszystkie elementy poddane kwarantannie, a mimo tego one dalej są aktywne ...
#komputery #pytaniedoeksperta #windows #malware
Komentarz usunięty przez autora