Wpis z mikrobloga

@luznegatki: Trochę się obawiam że będzie jak rtx 3050. Dobrze widać że nie tyle kopanie jest problemem, co "zmowa" sklepów elektronicznych, którym jest na rękę aby przyzwyczajać nas do takich cen. Zresztą myślę że jak wejdzie intel to głównie low i mid end stanieje, więc jak ktoś szuka high endu to ta karta którą wysłałem jest niestety chyba najlepszym wyborem.
  • Odpowiedz
@Furmik: Cóż od czegoś trzeba zacząć. Wchodzą w ten segment cenowy gdzie jest największy zbyt. Ja tam im kibicuję. A zmowa jest niestety w przypadku i sklepów jak i producentów, bo zarówno Nvidia jak i AMD pokazały, że mają w dupie graczy już dawno. Wszystkim jest to na rękę tylko nie zwykłym kupującym.
  • Odpowiedz
@kruszto: No ja to traktuję jak takiego rtx 3080 ti. 12GB vramu, szersza szyna pamięci, więcej procesorów CUDA. Ogólnie jakieś 5% słabszy od rtx 3080ti, którego MSRP w Polsce wynosiło około 6k. Za model pokroju rog strix pewnie i tak trzeba byłoby zapłacić premium, więc suma summarum wychodzi przebita cenowa która nie wygląda aż tak drastycznie jak 6-8k za zwykłego rtx 3080 ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Ale my mówimy o rtx 3080 12gb? Bo najniżej to widzę palita ale za 7,3k bodajże

@Furmik: to ty widzisz w detalu, a ja ci mówię o cenach w dystrybucji. Szybko schodzą, ale dawno nie było takich dobrych cen...

Jak cośto zapraszam
#majk3lskladapcty
  • Odpowiedz