Aktywne Wpisy
Schwarzfahrer +10
Też was na jesień łapie deprecha?
Listopad, ciemno buro i c-----o, za oknem mgła i zapach zgniłych liści
A w takim Los Angeles mają 25 stopni i heja banana
Zawsze
Listopad, ciemno buro i c-----o, za oknem mgła i zapach zgniłych liści
A w takim Los Angeles mają 25 stopni i heja banana
Zawsze
kasiaret +95
#slubodpierwszegowejrzenia mam wrażenie, że kobiety są dużo bardziej ogarnięte i stabilne życiowo niz dobrani partnerzy. Dziewczyny są wykształcone, mają prace, mieszkania i są samodzielne.
Największym kontrastem jest dla mnie biznesmen, który wydaje się osoba zakompleksiona, która bardzo chce się wyrwać ze swojego środowiska, dawnego życia. Być może ma kompleks związku z majętnością. W dzisiejszym odcinku rzuciło mi się w oczy jak bardzo podobało mu się u rodziców Karoliny. Jakby kalkulował
Największym kontrastem jest dla mnie biznesmen, który wydaje się osoba zakompleksiona, która bardzo chce się wyrwać ze swojego środowiska, dawnego życia. Być może ma kompleks związku z majętnością. W dzisiejszym odcinku rzuciło mi się w oczy jak bardzo podobało mu się u rodziców Karoliny. Jakby kalkulował

Tytuł:
Czas pogardyAutor:
Andrzej SapkowskiGatunek:
fantastyka, fantasy, science fictionOcena: ★★★★★★★☆☆☆
ISBN:
9788375780666Wydawnictwo:
superNOWALiczba stron:
368Po przeczytaniu Krwi Elfów natychmiast sięgnąłem po kolejną część sagi. Poznajemy w niej dalsze losy naszych ulubionych bohaterów. Książka przez dłuższe fragmenty trzyma poziom poprzedniczki. Wiele w niej polityki, intryg, zdrad i przewrotów. Ocena jednak jest niższa niż w poprzedniej części. Najlepszym fragmentem jest zebranie czarodziejów na wyspie Thanedd, akcja wtedy jest poprowadzona bardzo szybko, niesamowicie wciąga a ja z wypiekami na twarzy chciałem dowiedzieć się jak ta cała sytuacja się zakończy. Niestety później dowiadujemy się z dość krótkiej relacji co złego wydarzyło się w królestwach północy. Powoli zaczyna brakować tego co w książkach o wiedźminie jest najlepsze czyli Geralta. Zakończenie opiera się wyłącznie na przygodach Ciri które nie przypadły mi do gustu. Podróż po pustyni w Zerikanii nie była jeszcze najgorsza. Nie polubiłem kompletnie jednak bandy Szczurów a ten wątek mógłby być zupełnie pominięty przez autora. To jak Kayleigh chciał wykorzystać Ciri było obrzydliwe, Mistle zrobiła chwilę później zupełnie to samo w stosunku do Ciri. Jednak bohaterki połączyło coś więcej niż tylko przyjaźń i finalnie jestem ciekawy jak skończy się ich relacja.
Wpis dodany za pomocą tego skryptu
#bookmeter #fantastykabookmeter #fantasybookmeter #sciencefictionbookmeter
źródło: comment_16433653398MsJH6o27vduHrCcMBB7wx.jpg
PobierzŚrednia ocena z Wykopu: ★★★★★★★★☆☆ (7.3 / 10) (7 recenzji)
Następne podsumowanie tagu: 2022-02-01 12:00 tag z historią podsumowań »
Kategoria książki: fantasy, science fiction, horror