Wpis z mikrobloga

Zawsze mnie bawi jak co drugi wykopek deklaruje, że w razie wojny w ciągu paru godzin będzie na Zachodzie.

Nie wiem skąd w nich to idiotyczne założenie, że będą w stanie w ogóle bez problemów z państwa się wydostać, gdy przestaną latać samoloty cywilne, drogi się zakorkują, paliwo przestanie być sprzedawane jako zasób strategiczny, a nawigacja przestanie działać, bo GPS dla cywili zostanie wyłączony XD

A nawet jak się dojdzie do granicy, to trzeba jeszcze przez nią przejść, a już widzę jak Niemcy z otwartymi ramionami przyjmują miliony uchodźców z Polski gdy nie ma dla nich pracy, mieszkań a nawet jedzenia XD

#heheszki #humorobrazkowy #shitwykopsays #wojna #rakcontent #ukraina #rosja
s.....i - Zawsze mnie bawi jak co drugi wykopek deklaruje, że w razie wojny w ciągu p...

źródło: comment_1643183926HncY5KEa8jSUADm4mtS4Dv.jpg

Pobierz
  • 231
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Tak, satelity ściągną z orbity.

@unfolding: a czemu nie, dzbanie, skoro Rosja już przetestowała swoje możliwości strącania satelitów? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Poza tym na c--j mi GPS, skoro do granicy mam niecałe 100 km, dzbanie?

Żebyś miał łatwiej trafić do domu objazdami, jak ci pogranicznicy z tej granicy każą wy#&dalać ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@skitarii:

a już widzę jak Niemcy z otwartymi ramionami przyjmują miliony uchodźców z Polski gdy nie ma dla nich pracy, mieszkań a nawet jedzenia XD

Przecież jadą co roku na g---o roboty typu zbiory, na olx dalej wiszą oferty do opieki nad starszymi ludźmi, montownie też tam funkcjonują. Jak ktoś nie zna języka i nie ma zawodu to lepsze to niż nic. W polsce funkcjonują niemieckie montownie od paru dekad
  • Odpowiedz
kto ma zestrzelić tego satelitę? xD to że jakiś złom o statusie kosmicznych śmieci zestrzelili to nie znaczy że tak łatwo da się zestrzelić satelity GPS

@Szalom: ciężkim jesteś dzbanem XD

Czym się różni zestrzelenie satelity GPS od niedziałającego satelity, skoro żaden nie manewruje i każdy krąży po znanej orbicie? ( ͡°
  • Odpowiedz
Przecież jadą co roku na g---o roboty typu zbiory, na olx dalej wiszą oferty do opieki nad starszymi ludźmi, montownie też tam funkcjonują. Jak ktoś nie zna języka i nie ma zawodu to lepsze to niż nic.

@SarahC: i dlatego pewnego dnia przyjmą naraz nawet kilkanaście milionów uciekinierów?

Jest taka rzecz jak mapa polski. Dawniej się tak jeździło, bez
  • Odpowiedz
@skitarii: Ja jestem ciężkim dzbanem? Nigdzie nie napisałem że ma więcej sateltiów, tylko pisanie że 31, czy tam 32 to TYLKO jest ignorancją xd nic ci nie pozostało tylko ad personam.

I ja się pytam jakie warunki ma taka chociazby Rosja żeby te satelity zestrzelić te satelity? Z tego co pamiętam ze szkoły minimum operacyjne dla GPS to jakieś 18-21 satelitów.

To ja stawiam pytanie na które nie odpowiedziałeś: JAK
  • Odpowiedz
Dokładnie, wszyscy będziemy uciekać w tym samym czasie, podkarpacie z gdańskim i wszyscy do niemiec ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@SarahC: mniejsza o to, większość i tak cofną, bo nikt tylu uchodźców nie przyjmie.
  • Odpowiedz
To ja stawiam pytanie na które nie odpowiedziałeś: JAK SIĘ WYŁĄCZA SYSTEM NAWIGACJI SATELITARNEJ W TYM WYPADKU GPS? Mają jakiś pstryczek do wyłączania czy jak? Bo ja ci mówię że fizycznie w dzisiejszych czasach to niemożliwe, też z powodów technicznych, też ekonomicznych jakim by było wyłączenie GPS na całym świecie - bo nie da się wyłączyć tylko na części xd

@Szalom: jeśli Rosjanie je wyłączą rakietami to ich nie będzie obchodzić
  • Odpowiedz
Dostaniesz pałą przez łeb, albo zmyje cię armatka wodna jak tych ciapaków na granicy z Białorusią i tak się skończy twoja ucieczka na zachód

@skitarii: ile było tych 'ciapaków' na wschodniej granicy? Kilka, kilkanaście tysięcy? To teraz pomyśl, jak niemiecką granicę szturmuje kilka czy nawet kilkanaście milionów Polaków. Powodzenia w zatrzymaniu ich armatkami i pałkami xD

Poza tym, ta sytuacja z polsko-białoruskiej granicy, gdzie imigranci z Bliskiego Wschodu byli ściągani
  • Odpowiedz
@skitarii: Ciekaw jestem ile Ty masz lat, że tak ciągle piszesz wszystkim, żeby się "zesrali", może sam masz z tym problem, jeśli w jednym wątku 4x o tym piszesz?

Podsumujmy: Uważasz, że nie da się opuścić kraju podczas wojny, nie powołując się na żadne źródła.
No to masz II wojna światowa. Polacy nie mogą uciec ani na zachód, ani na wschód, to uciekają do Rumunii:
w pierwszych tygodniach 200 000 Polaków (źródło:
  • Odpowiedz