Wpis z mikrobloga

jak wy w tej polsce dajecie rade to ja nwm, od razu po szkole wyjechałem i powrotu sobie wyobrazic nie moge, robić za 2800 netto jak wszystko opłacic

#polska
#pracbaza #emigracja
  • 27
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@typ_z_internetu_pro: na razie chilluje, pierwszy rok w życiu gdzie nie mam do czynienia ani ze szkołą dzienną ani zaoczną, odkładam kasę na poduszkę finansową, dalej zobaczę, ale mam alergię na samo wyobrażanie sobie że miałbym znowu wrócić do ławki szkolnej... 7.5h szkolenia wczoraj miałem znowu czułem się jak w szkole, 7.5h z przerwami na dupie w krześle, zapłacą mi za sam udział ale co z tego? XD nudaa a już
  • Odpowiedz
@typ_z_internetu_pro: poduszkę finansową ukończę maks do 5-7 msc jak dobrze pójdzie, planuje Hiszpanie na urlop i to definitywnie, ale pierw chcę w koncu pojechać do rodziny do polski na pierwszy urlop przy najbliższej okazji
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Serylek: no i super. Najważniejsze to robić coś co sprawia Tobie przyjemność z życia. Też kiedyś chciałem zamieszkać w Niemczech ale to co mam w Polsce jest na tyle dobre, że nie zamierzam wyjeżdżać.
  • Odpowiedz
@TakiTaki: Niemcy mają swoje plusy i minusy jak każdy kraj, znam ich język całkiem dobrze więc na dzień dobry mają inne podejście, z dyskryminacją do tej pory się nie spotkałem, jak ci w pl dobrze to rozumiem, ale ja się dziwię przeciętnemu polakowi jak on może to znosić że mu po odjęciu wydatków PODSTAWOWYCH zostaje 150-450 zł...
  • Odpowiedz