Wpis z mikrobloga

#tvpis eh, każda władza która przyjdzie po PiSie powinna zamknąć TVP, zlikwidować wiadomości i stworzyć całkowicie nowe media publiczne funkcjonujące w oparciu o inne zasady. Przecież te nazwy teraz nabierają tak negatywnego znaczenia, że kiedyś samo podanie informacji w wiadomościach będzie ujmować im wiarygodności.
  • 6
@darosoldier dlatego sądzę, że media publiczne istnieć powinny. Ten stół trzeba jednak wywrócić, zmienić szyld i wymyślić nowa formułę. Bo obecnie mamy doskonały przyklad tworzenia ministerstwa propagandy
@szychun: są wśród nas tacy, co twierdzą, że TVP można zmienić jedną ustawą. Ja też uważam, że trzeba to zaorać, wszystkich #!$%@?ć na zbity pysk i zrobić całkowicie nową telewizję. Inaczej tego ścieku uzdrowić się nie da.
@PlanetHell a ja myślę, że jednak warto zachować klasę. Jakoś ten naród spróbować dźwignąć ze szponów propagandy i disco polo. Boje się jednak, że Kurski granicę tak daleko przesunął, że teraz każda władza będzie mieć zbyt wielka pokuse by nie skorzystac z okazji do budowania swoich zombie za publiczne pieniądze