Wpis z mikrobloga

Potem osobno usmażyłam cebulę i ją odłożyłam. Do mięsa gdy trochę ostygło dodałam puszkę groszku (jeśli Wam się chce to lepiej ugotować zamiast groszku ciecierzycę, jest smaczniejsze) i całość zmiksowałam blenderem.
Do masy dodałam usmażoną cebulę, wymieszałam, doprawiłam, dobrze aby mięso miało wyraźne smaki.

Makaron faszerowałam za pomocą strzykawki do dekorowania deserów. To ważny protip który znacznie ułatwia całą zabawę, widziałam na YT że ludzie sie męczą łyżeczką, wtedy traci się czas
arinkao - Potem osobno usmażyłam cebulę i ją odłożyłam. Do mięsa gdy trochę ostygło d...

źródło: comment_1642422312fhjhvGGt2qzGahpxpdpN6U.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
Jak to było już gotowe przygotowałam niezbyt gęsty beszamel, doprawiłam go tylko solą i pieprzem, polałam nim całość, posypałam odrobinę ziołami neapolitańskimi i parmezanem i wsadziłam do piekarnika pod przykrycie na 200 stopni i jakieś 50 min.
Pamiętajcie że danie u góry będzie już dobre gdy to na dole może jeszcze być lekko surowe dlatego ostatnie 10 min warto nastawić na pieczenie tylko od dołu a przed samym końcem zdjąć pokrywkę i
arinkao - Jak to było już gotowe przygotowałam niezbyt gęsty beszamel, doprawiłam go ...

źródło: comment_1642422502tVnildxWLpwoZ3ij5ogUDz.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@aquapure: Rozumiem. Dziecko nie zjada tego co Ty? Mój lubi wszystko więc mam motywację i czesto robię dwa zestawy obiadowe. Jedno dla mnie, drugie dla nich lub jedno dla nas i drugie dla niebieskiego. Jeśli nie jest ortodoksyjnym weganem, je makaron to możesz zrobić warzywny farsz.
  • Odpowiedz