Wpis z mikrobloga

Hahaha, od listopada mam nowy projekt i Dev który zatrudnił się w mojej kontraktornii dzisiaj po 3 msc okresie próbnym powiedział na Daily ze nie przedłuża umowy po okresie próbnym. Jak zobaczył jaki r--------l mamy, czyli to o czym pisałem że przydzielanie tasków przez Scrum Mastera bez opisu tylko z samym tytułem "Develop XYZ API" no i commitowanie zmian na yolo do mastera przez innego Deva, powiedział mi że on p------i tak pracować, w sensie być analitykiem/programista/ testerem w jednym. Najlepsze było to że powiedział na Daily ze nie podoba mu się to w jaki sposób pracujemy zamiast owijać w bawełnę.
Gość ma 6 lat expa. W końcu coś się ruszyło i niektórzy mają jednak do siebie szacunek. Myślałem że jednak zostanie w tej zajezdni razem ze mną ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#korposwiat #pracait #pracbaza #programowanie
  • 34
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Najlepsze było to że powiedział na Daily ze nie podoba mu się to w jaki sposób pracujemy zamiast owijać w bawełnę.

@jaca_66: Ja nie mówię firmom co jest nie tak, pozwalam im dalej żyć w samouwielbieniu. Jak będą dostawali fałszywy feedback to nigdy nie naprawią swoich problemów i zginą a jak ludzie będą im mówić to jeśli nie są zacietrzewieni to mogą to poprawić a ja odchodząc z firmy tego
  • Odpowiedz
@Moisze: pamiętam jak kilka lat temu odchodziłem z jednego korpo (finanse here) i miałem exit interview. No i wszystko wyrzucałem co mogłem. I jaka była reakcja?
- nikt nam o tych problemach nie mówił
- w każdym korpo tak jest
- bardzo mało ludzi narzeka

Ogólnie śmiałem się gromko przez całą "rozmowę", bo każdy narzekał....ale nikt z tym nic nie robił. A jak ktoś szedł z problemem do menago, to
  • Odpowiedz
@voucher_z_biedry: Wy tam w finansach nie jesteście normalni. Ja znam wiele firm gdzie ludzie narzekali i np zwalniano nieudolnego managera, jak dla mnie to taka sytuacja jest niekorzystna bo odchodzę z pracy, więc chciałbym zostawić kogoś takiego za sobą a nie spotkać go w drugiej firmie.
  • Odpowiedz
Mi się wydaje ze Jaca to jest tym Scrumem. Żaden dev nie o--------a takiej bonanzy i nie siedzi w takim kołchozie.
  • Odpowiedz