Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 193
W------i u mnie w robocie gościa dlatego że się pochorował przed nowym rokiem i poszedł na l4 więc stwierdzili że nie wierzą w to że był chory tylko że chciał mieć wolne w sylwestra i nowy rok, może faktycznie tak zrobił, nie wiem ale zwalnianie na podstawie samych domysłów wydaje mi się lekkim przegięciem #pracbaza #januszex
  • 41
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@bartix133: @Aokx: bo ten problem jest dość złożony - poczytajcie chociażby tag #pracbaza tutaj najlepszym wyjściem na wszystko jest "hehe idź mati na l4". W polsce faktycznie zwolnienie lekarskie jest wykorzystywane jako urlop w jakiejś części przypadków, co powoduje absurd taki że faktycznie ci pracodawcy patrzą źle na l4 niekiedy, a szczególnie właśnie w takich okresach jak święta/nowy rok. Patologia rodzi patologię, ale no nie wzięło
  • Odpowiedz
@bartix133: Bo grudzień to czas dużego mlynu w wielu firmach i nie można sobie pozwalać wtedy na urlopy. Pracownicy często to wykorzystują idąc na lewe L7 to i nie dziwota, ze szef się wkurzył nie na żarty.
  • Odpowiedz
@bartix133: @inzynier_robert: Jakie Januszeksy. Gdybym faktycznie zachorowal na swieta i pozniej bylyby jakies waty to instant wypowiedzenie i nasranie na jakichs GoWorkach.
Ale to wlasnie jak pisza poprzednicy. Polacy boja sie (lub/i nie chca) chodzic na chorobowe, wiec pracodawcy kazde L4 juz wygladana fejk…
  • Odpowiedz