Wpis z mikrobloga

@srgs: Siebie? Gość, który od kilkunastu lat pracuje na rynku nieruchomosci, były pośrednik, były pracownik deweloperów, pracował przy budowie i sprzedaży w sumie kilkuset lokali mieszkalnych, komercjalizacji i sprzedaży jednej galerii handlowej, w życiu kupił i sprzedał wiele nieruchomości gruntowych i mieszkalnych na własny rachunek. Nie lubi trolli i przemądrzałych idiotów.
  • Odpowiedz
@kiedysniebylembordo sam musiałem wziąć kredyt na stare lata, bo mi się zyćko pozmieniało. Kupiłem bo musiałem, choć byłem w super komfortowej sytuacji, że nie miałem noża na gardle i szukałem mieszkania chyba ze 3 lata. Kupiłem przed samym bumem, jeszcze po rozsądnych pieniądzach. Fajnie się spłacało na niskich stopach, bo kapitał spadał ( ͡º ͜ʖ͡º) .
  • Odpowiedz
@SpalaczBenzyny: Sporo ludzi ma już naturalne mechanizmy sceptycyzmu wobec tego co mówią analitycy, "eksperci". To są informacje z zewnątrz filtrowane przez filtr: "ludzie zarabiający na tym pieniądze chcą mnie urobić".

Natomiast takie mirkowanie tworzy wrażenie, że to "zwykły koleś taki jak ja pisze". Więc może To tak jak buzz sieciowy działa i zachwalanie nowych wspaniałych win w biedrze. O analitykach też można pisać krytycznie i punktować, czemu nie. Byle celnie.
  • Odpowiedz
Kupiłem przed samym bumem, jeszcze po rozsądnych pieniądzach. Fajnie się spłacało na niskich stopach, bo kapitał spadał

@jaceks653: Gratulacje :) Mnie się też udało wstrzelić kilka lat temu, choć szczerze to przypadkiem - sam nie wiedziałem co będzie dalej. Znajomi mnie pytali co robić, a ja nie chciałem nikogo namawiać, bo jeszcze kogoś wepchnę na minę. Teraz trochę żałuję, że nie mówiłem wszystkim "kupować". Ale kto to przewidzi.
  • Odpowiedz