Wpis z mikrobloga

@kaspil: Nie wiem, nie znam nikogo z tamtych stron, nawet nigdy na zachód dalej niż wrocław nie byłem, bo ja jestem z serca Polski od pokoleń, łatwo poznać bo nazwisku kto z Ukrainy.
To czy z łodzi i poznania to nie wiem, po co ktoś miałby się wyprowadzać z miast gdzie są miejsca pracy, zwłaszcza w okresie PRL na totalne zadupie jakim jest woj. Lubuskie.
  • Odpowiedz
@Jrv20: znaczy że ogólnie mało wiesz. Moja rodzina jest właśnie taką mieszanką- sprowadzali się tam z całej Polski bo kraj leżał w ruinie, a na zachodzie można było przejąć ziemię i domy za darmo, albo w ramach rekompensat za utracone na wschodzie. Do obsadzenia była praktycznie cała gospodarka, a infrastruktura nawet pomimo zniszczeń była lepsza niż w centralnej Polsce.
  • Odpowiedz
@kaspil: Czyli jesteś jedną z tych osób, która wjechała na gotowe po Niemcach, a teraz pyszy się na forach internetowych kim to ona nie jest, taką osobą, która nawet domu przez 80 lat nie wyremontowała bo niemiec dał to niemiec przyjdzie i zabierze? Inaczej nie mówię, że taki jesteś ale widziałem domy na ziemiach odzyskanych i wiem, że jest tam u was takich sporo. Pytam z ciekawości przepraszam za pasywno-agresywny
  • Odpowiedz
A: Komenda Policji w Żarach
B: Halo, Policja
A: Tak, Policja w Żarach
B: Proszem pana mówi Hymel Jadwiga, Lipinki Łużyckie, Łączna 43. Łączna tutaj jak sie wjeżdza, zaraz
koło poczty objazd TUTAJ. ZGŁASZAM. Wybuch, styrte ktoś nam podpalił styrte.
A: Co podpalił?
  • Odpowiedz