Wpis z mikrobloga

@innv Tiaa, napewno to pomoże bo szczepienia tak wspaniale działają, że trzeba kolejnych dolewek preparatu (to nawet szczepionka nie jest), a kraje o największym zaszczepieniu wprowadzają kolejne restrykcje, bo sobie nie radzą. Tak cudowne są te wasze "szczepionki" że za brak efektów obwiniacie tych co ich nie przyjęli xD Smoki tam latają w tych twoich bajkach? ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
a w krajach wyszczepionych na poziomie 85% tak jak by mniej śmierci i hospitalizacji.

@innv: a mimo tego coraz większy zamordyzm i dalsze obostrzenia. Hmmmmmm.
  • Odpowiedz
Każda epidemia zmieniała świat, po odkryciu hiv i aids ludzie też już nie ruchają na prawo i lewo bez gumy.

@dqdq1: tylko, że ta epidemia zmienia świat na gorsze.
  • Odpowiedz
@Krupier: Każdy ma inne doświadczenia, wiele rzeczy mi się podoba: mniejsze wydatki na benzynę, zakupy pod drzwi, osobiście mam więcej zleceń przy większej ilości czasu, ludzie zachowują się bardziej higienicznie itd.
  • Odpowiedz
@innv: w tych krajach również wydaje się więcej na służbę zdrowia i jest więcej lekarzy i pielęgniarek. A przed covidem nie czekało się 2 lata na operację. Podczas mojego pobytu w szpitalu miałem opiekę psychologa i fizjoterapeutę.

W innych krajach mniej zamożnych i gorzej zaszczepionych (Indie, RPA) COVID się leczy a nie wysyła ludzi na kwarantannę dopóki im saturacja nie poleci na łeb na szyję.
Większość zgonów nadmiarowych w Polsce
  • Odpowiedz