Wpis z mikrobloga

@Soniac: te ciuchy wyglądają dobrze bo są na manekinie o idealnych proporcjach, jeżeli nie jest się idealnej budo

@kmlbnd: @Soniac: Słuszna i niesłuszna. Od tego są krawcowe, żeby ubrania dopasować. Nie zawsze się to opłaca, ale ja na ten przykład od niedawna zacząłem chodzić do krawcowej i koszule poprawiam (taliuję, skracam i zwężam rękawy).

A co do zestawu - mi niezbyt się podoba.
  • Odpowiedz
@pococimojlogin: Też o tym myślałem.

Ale to krawcowa sama decyduje co trzeba zrobić jak przyniesiesz jej koszule i powiesz, że chcesz żeby na Tobie dobrze leżała?

Czy może musisz już pójść do krawcowej z gotowym pomysłem i ona wykona tylko to co powiesz?

Bo boje się, że jak pójdę do jakiejś starszej pani z marynarką czy koszulą ale bez pomysłu to ona mi tylko spieprzy ubrania a nie pomoże.
  • Odpowiedz
Ale to krawcowa sama decyduje co trzeba zrobić jak przyniesieć jej koszule i powiesz, że chcesz żeby na Tobie dobrze leżała?

@kmlbnd: Taliowanie, skracanie i zwężanie rękawów to takie podstawy, że każda umie to zrobić. Od jej doświadczenia zależy tylko to, czy sama będzie potrafiła odpowiednie proporcje określić, czy nie. Podczas wizyty i tak musisz założyć koszulę, a ona powpina po bokach i na rękawach takie mini igiełki (zapomniałem, jak
  • Odpowiedz