Aktywne Wpisy
Moonastro +61
Herato +34
W moim mieście średnio raz na 2-3 miesiące jakaś ciężarówka utknie w wiadukcie
Czy kierowcy TIRa naprawdę są tak upośledzeni ze nie mogą sobie kupić jakiś Tom Tom zamiast jeździć na Google Maps i odwalać takie cyrki?
Wydaje mi się ze to nie jest jakiś kosmiczny wydatek dla nich, ewentualnie kierowcy niech napisz tu powod czemu na oszczędzają na nawigacji?
#pracbaza #bekaztransa #kierowcaautobusu #ciezarowki
Czy kierowcy TIRa naprawdę są tak upośledzeni ze nie mogą sobie kupić jakiś Tom Tom zamiast jeździć na Google Maps i odwalać takie cyrki?
Wydaje mi się ze to nie jest jakiś kosmiczny wydatek dla nich, ewentualnie kierowcy niech napisz tu powod czemu na oszczędzają na nawigacji?
#pracbaza #bekaztransa #kierowcaautobusu #ciezarowki
Zacząłem jednak obserwować otoczenie i doszedłem do wniosku, że kobiety to najbardziej przewartościowane istoty w historii świata XD Tak, zgadza się. Tyczy się to wyglądu fizycznego.
OCZEKIWANIA KOBIET WOBEC MĘŻCZYZNY są takie, że powinien być zadbany, to znaczy wysportowany, lub chociaż delikatnie umięśniony, ogolony, nie wspominam już o takich oklepanych atutach jak wzrost czy czynniki genetyczne w postaci kształtów jakichś kości.
I wiecie co jest najlepsze? Że gro mężczyzn ćwiczy na siłowni i wygląda naprawdę dobrze. Sam ze sportem związany jestem od lat, niestety czas mnie trochę ogranicza, więc od 2 lat ograniczyłem wysiłek tylko do treningów na siłowni ze 3x w tyg (nie muszę dostosowywać się do grupy, jak było w przypadku boksu). Powiem wam, że kobiet ćwiczących na sali jest może 20-30 % (nie licząc fitnessu dla Grażynek), z tego połowa przyjdzie kilka razy, porusza na przyrządach i to tyle. Na wolnych ciężarach to jest naprawdę niski odsetek. Najczęściej jest to widok orbitreka, rowerka z telefonem w łapie lub tych maszyn, gdzie się kręcisz w lewo i prawo i rzekomo buduje to mięśnie brzucha XDDD
Znam sporo par i w większości przypadków mężczyzna ma lepszą sylwetkę od kobiety. Kobieta nadrabia tylko urodą. Co prawda jest trochę lasek, które ćwiczą i mają wykuty poślad - tak, powszechne zjawisko, natomiast w skali wszystkich kobiet i zwłaszcza singielek, to jest to jednak dość rzadkie. I tak moja różowa ma koleżankę, która jest płaska z tyłu i przodu, ostatnie jej zajęcia to wf 5-6 lat temu, ale ona ma wymagania co do ciała jej wybraka ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ja swoją na siłownię zaciągnąłem, ćwiczymy regularnie, choć teraz przerwa ze względu na zdrowie. Może nie wygląda jak grecka bogini, ale zdecydowanie poprawiła swoją sylwetkę. Kilka razy przymierzaliśmy się do tego, żebym jednak chodził sam lub z jakimś kolegą (mocniejszy trening), a ona z koleżanką i pokaże jej co i jak, ale generalnie słyszała tylko "nie chce mi się", "nie mam siły" i tym podobne.
Tak więc, drogie Panie, Body Positive to tylko wymówka, nic zdrowego. I byłbym w stanie to zaakceptować, gdyby nie fakt, że same chciałybyście umięśnionych gości, a sylwetkę macie jak poniżej
#bekazgrubasow #silownia #heheszki #bekazfeministek #logikarozowychpaskow #p0lka #niebieskiepaski #tinder #szaramyszkadlaanonka
@janeeyrie: Większości kobiet sylwetka Pudziana nie grozi, nie bez sterydów.
@janeeyrie: "kaloryfer" jest widoczny przy bardzo niskich poziomach tłuszczu, co samo w sobie jest niekorzystne.
Pierwszy przykad: narracja profilu Dziewuchy Dziewuchom o tym, ze otylosc to nje choroba xD za co zostaly nominowane do biologiczny bzdury roku. To sa fakty - narracja srodowisk bodypositiveowych bardzo czesto krazy wokol twierdzen, ze otylosc jest ok, ze to nie choroba itp
Nikt sie nad grubymi nie zneca ani ich nje przesladuje - po prostu trdeba jasno i otwqrcie mowic ze otylosc jest
Jakkolwiek nie o to chodziło w tym ruchu i takie przedstawianie go jest zwyczajnie szkodliwe.
@Marek_Rekus za to u Ciebie widać, że nie masz biustu bo żadne ćwiczenia nie poprawiają jedrności piersi bo uwaga! one są z tłuszczu. Można jedynie rozbudować mięsień pod tym tłuszczem ale jak masz zwisające cycki to dalej będziesz miał zwisające cycki tylko wypchniete.
To akurat totalna bzdura
@chrominancja: No z racji płci, cycków nie mam, ale miałem w ręce takie co były poddawane sztandze i takie co nie, wiec wiem co mówię ;)
Oczywiscie ze nie o to chodzilo, wlasnie to mialem na mysli - ruch ten dawno skrecil w zlą strone.
Powiem Ci wiecej, wiesz co pierwotnie postulowal ruch body positive - postulowal qkceptacje swojego ciala ktore posiadalo defekty, ktorych nie mkzemy zmienic. Chodzilo o jakies dwfekty ciala, niepelnosprawnosc, choroby itp.
Nie vylo mowy o grubych ludziach
Ale oczywiacie komercjalizacja i marketing zrobily swow
Jakkolwiek powielanie przez OPa, że w tym ruchu chodzi o to, że grube baby nie muszą ćwiczyć jest szkodliwe i będę to krytykować.
Otylosc genetyczba - tak, wpisuje sie w pierwotne zamierzenia body positive
Nie dbanie o siebie, nadwaga z wlasnego wyboru i nazywanie to "lubie siebie taką jaka jeatem" ito, nie ma nic wspolnego z body positive