Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 112
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@aseeon_ ja w obecnej pracy uzywam i trochę javy i trochę pythona, stoje właśnie przed decyzja który język wybrać No i chyba bardziej java na ten moment, choć z bólem serca. Może kiedyś jeszcze pocisnę węża
  • Odpowiedz
@aseeon_: Jak coś to ja nadal, od poprzedniego wpisu czekam na obiecany wpis rozszerzony o konkretne specjalizacje, np to już wcześniej wspomniane AI ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@aseeon_:

Nah, od biedy jeszcze dałbym rady taki zrobić do Elixira. Nie programowuje w golangu to się nie znam :D

To masz już jednego plusującego wpis o elixirze :D Uczę się elixira, OTP i phoenixa od jakiegoś czasu i chętnie bym poznał jakieś wartościowe materiały do nauki. Jeśli znasz również coś, co traktuje o samym erlangu, to możesz się podzielić ;)
  • Odpowiedz
web, cloud, AI, mobile

@topwykoppeel: to są 4 różne specjalizacje generalnie, ja pewnie bym wybrał Pythona na pierwsze 3 i Kotlina na mobilki, ale to tylko moja preferencja, jest sporo więcej możliwości.

Jakie masz zdanie o jezyku GO aka golang

@topwykoppeel: bardzo nijakie mam zdanie, próbowałem go kilka razy ugryźć ale nie siadł mi ani trochę, nawet podstawowe operacje były zrobione w nieintuicyjny, dla mnie, sposób (czasem z
  • Odpowiedz
Od siebie dodam jeszcze kurs od JetBrains: https://hyperskill.org/join/36e69be2b
Moim zdaniem solidnie przygotowany + duża ilość materiału + mamy jeszcze Machine Learning track.
Ogólnie rzecz biorąc mamy 7 darmowych dni :/ z tym, że jeżeli naprawdę będziemy korzystać z kursu (po prostu przechodząc etapy) otrzymamy dodatkowe 2 miesiące.
Jeżeli ktoś jest studentem to po trialu można napisać mejla do JetBrains z prośbą o przedłużenie darmowego okresu o 3 miesiące -> ja tak zrobiłem
  • Odpowiedz