Aktywne Wpisy

elo_kebab +14
Najbardziej mnie w-----a, że ten zawód IT programowanie nie jest kontrolowane w żaden sposób
Przez co dzisiaj wielu programistów seniorów to jacyś kasjerzy ew psycholodzy, ludzie po europeistyce. I takie osoby blokują stołki dla ludzi po inż mgr AGH literki bo mamy kryzys w branży i po 100-200 CV na jednego seniora, a midów i juniorów szkoda gadać, raz że nikt nie rekrutuje dwa że AI już się sprawdza na tyle, że w
Przez co dzisiaj wielu programistów seniorów to jacyś kasjerzy ew psycholodzy, ludzie po europeistyce. I takie osoby blokują stołki dla ludzi po inż mgr AGH literki bo mamy kryzys w branży i po 100-200 CV na jednego seniora, a midów i juniorów szkoda gadać, raz że nikt nie rekrutuje dwa że AI już się sprawdza na tyle, że w
źródło: praca IT
Pobierz

@TMP_2137: Ogólnie mam dobrą opinię o autorze, ale samej książki nie kojarzę niestety
Ciężko jest ruszyć z samą dokumentacją. W dokumentacji Django jest dobry tutorial na sam start. Od siebie polece trylogie o Django od Williama S Vincenta. Później dobre jest two scoops of django. Aktualnie czytam Nowoczesne Django ale chyba nie polece, sporo sie nauczyłem ale mam wrażenie że ta książka jest niedopracowana, sporo literówek etc.
Nie wiem co chciałeś tym osiągnąć, ale daruj sobie te ascii
źródło: chaszcze
PobierzJako DS/ML(aktualnie głónie GenAI) miałem sporo braków w pajtonowaniu, jako, że wcześniej byłem bardziej biznesową osobą niż techniczną. Po 2 latach od przeczytania tego posta i zaimplementowania tipów i przejścia przez książki od OPa, skille są na nieporównywalnie wyższym poziomie, co zresztą widać też po pensji (#ds30k) i łatwości na rozmowach rekrutacyjnych. Plus w końcu