Aktywne Wpisy

Raisei-chan +69
chyba zamiast wykopu czy twittera powinnam pisać swoje wysrywy na linkedinie, tam bym się czuła z moimi odchyłami jak u siebie xD
źródło: HDdWeAAb0AA1tCK
Pobierz
Bratkuu +2
Jakim procentem oszczędności obracacie na giełdzie?
#gielda
#gielda

https://www.wykop.pl/wpis/62924901/siema-elektryczne-swiry-jest-problem-wylala-mi-sie/
Zrobiłem jak planowałem, kupiłem końcówkę nową do przedłużacza, uciąłem kabel, odizolowałem ładnie wszystkie kabelki, podłączyłem, złożyłem, przedłużacz działa elegancko (。◕‿‿◕。)
@wypokowy_expert Przewody wcale nie były takiej złej jakości jak przewidywałeś, normalny splot drucików, ładnie sobie skręciłem i podłączyłem ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
#elektryka #zrobtosam #diy #duma #listwa #listwazasilajaca #przedluzacz
źródło: comment_1641578209vO6Vc7mpvYb0Ih6Jxx8mUJ.jpg
Pobierz@wypokowy_expert Zobacz jakie grube przewody solidne ( ͡° ͜ʖ ͡°) Śrubokręt dla skali ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
źródło: comment_1641578233NgWFpzA21nqYDO7RefyaDI.jpg
Pobierzźródło: comment_1641578257N4e8eMARtKeo3YgObtftJk.jpg
Pobierzźródło: comment_1641578265NDLiz48iVHHv33UUG5xIkS.jpg
Pobierz1. kabel można zbyt łatwo wyrwać
2. końcówki przewodów powinieneś zacisnąć w konektory, a potem skręcić
Inaczej się nie dało tego zrobić niestety, taka konstrukcja. To i tak będzie sobie leżało więc to nie problem.
To znaczy?
ad1. mógłbyś np. cienką trytką zacisnąć sam przewód tam gdzie rodzielasz go na pojedyńcze żyły. Nie jest to idealne rozwiązanie, ale lepsze takie coś niż nic.
ad2. na końcówki kabla zakładasz konektory np. oczka i zaciskasz. Tak przygotowany łączenie nie będzie się grzało przy większym obciążeniu przedłużacza. Skręcony przewód dociśnięty śrubką, która po czasie może się poluzować to gotowy scenariusz na zwarcie.
Leży to pijany River na OIOMIE udając że ma Covid ( ͡° ͜ʖ ͡°)
W sumie to niezły pomysł, ale nie wpadłem na to, już trudno zostanie jak jest xD Wkręty wchodzą w plastik bezpośrednio i jak to rozkręcę to pewnie się wyrobi i już nie będzie trzymało xD